ARTIKEL

Malmö får en ny mässanläggning

Tis 9 Nov, 2010 - 11:20 Möten, Resenyheter

Bild: Midroc Property Development

Hela anläggningen blir på 16 000 kvm och kommer förutom utställningshallen även omfatta fyra större mötesrum för totalt 800 personer och en restaurang. Byggstart beräknas till årsskiftet och anläggningen ska stå klar i februari 2012, då den första mässan är inbokad.

Driften av anläggningen kommer belgiska Artexis Group att ansvara för via dotterbolaget Artexis Nordic AB. Artexis är ett välrenommerat internationellt företag, som både driver mässanläggningar och utvecklar mässkoncept runtom i Europa.

– Mässanläggningen kommer att förstärka Hyllie ytterligare och den kommer att ha en mycket stor betydelse för besöks- och evenemangsnäringen i hela Malmöregionen, säger Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande.

– Vi har fått två starka aktörer, som kommer att bygga och utveckla den nya mässanläggningen. Malmö Expo Center kommer att kunna ta stora publik- och fackmässor, men även andra arrangemang som kräver stora ytor, säger Lars Carmén, turistdirektör i Malmö.

Fakta Malmö Expo Center:

- Byggstart årsskiftet 2010/2011 och invigning i februari 2012
- Totalt 16 000 kvm, varav 11 500 kvm utställningsytor
- Fyra större konferensrum med plats för 300, 200, 200 och 100 personer
- Utformning: Erik Giudice Architects
- Fastigheten  byggs med hänsyn till kraven för Green Building

5 mötestrender från Svenska Möten

Ons 5 Feb, 2014 - 22:04

Möten, Nyheter Det börjar bli tradition att Svenska Möten släpper sina fem mötestrender varje år, baserat på statistik från sina medlemmar. Så …

Stockholm toppnoterar 2013 med 11 miljoner gästnätter

Tor 23 Jan, 2014 - 10:42

Destination, Mässor, Möten, Nyheter   Stockholm går bra som motor i besöksnäringen. Antalet gästnätter ökade under 2013 med två procent jämfört med föregående år …