ARTIKEL

Malmö får en ny mässanläggning

Tis 9 Nov, 2010 - 11:20 Möten, Resenyheter

Bild: Midroc Property Development

Hela anläggningen blir på 16 000 kvm och kommer förutom utställningshallen även omfatta fyra större mötesrum för totalt 800 personer och en restaurang. Byggstart beräknas till årsskiftet och anläggningen ska stå klar i februari 2012, då den första mässan är inbokad.

Driften av anläggningen kommer belgiska Artexis Group att ansvara för via dotterbolaget Artexis Nordic AB. Artexis är ett välrenommerat internationellt företag, som både driver mässanläggningar och utvecklar mässkoncept runtom i Europa.

– Mässanläggningen kommer att förstärka Hyllie ytterligare och den kommer att ha en mycket stor betydelse för besöks- och evenemangsnäringen i hela Malmöregionen, säger Ilmar Reepalu, kommunstyrelsens ordförande.

– Vi har fått två starka aktörer, som kommer att bygga och utveckla den nya mässanläggningen. Malmö Expo Center kommer att kunna ta stora publik- och fackmässor, men även andra arrangemang som kräver stora ytor, säger Lars Carmén, turistdirektör i Malmö.

Fakta Malmö Expo Center:

- Byggstart årsskiftet 2010/2011 och invigning i februari 2012
- Totalt 16 000 kvm, varav 11 500 kvm utställningsytor
- Fyra större konferensrum med plats för 300, 200, 200 och 100 personer
- Utformning: Erik Giudice Architects
- Fastigheten  byggs med hänsyn till kraven för Green Building

Premiär för CityCube i Berlin

Mån 5 Maj, 2014 - 20:34

Destination, Mässor, Möten, Nyheter Det tog bara 22 månader, och 5 maj 2014 öppnades dörrarna för CityCube Berlin – ett nytt kongresscenter vid Messe …

Ny BarCamp i Sigtuna om hållbar turism

Tor 13 Feb, 2014 - 9:42

Destination, Hållbarhet, Hotell, Möten, Nyheter, Turism 2013 anordnades för första gången en så kallad BarCamp i Sigtuna där beslutsfattare och branschföreträdare träffades i två dagar för …