ARTIKEL

Ökade hotellintäkter i Karlstad

Fre 7 Okt, 2011 - 9:40 Hotell, Nyheter

Det går fortsatt bra för hotellen i Karlstad. I augusti ökade logiintäkterna med 9,3 procent jämfört föregående år. Samtidigt minskade logiintäkterna med 5,5 procent i Sverige som helhet. Det visar färsk statistisk från SCB och Tillväxtverket.

- Att hotellen i Karlstad kan ta bättre betalt är ett styrkebesked som vittnar om att vår konkurrens- och attraktionskraft ökar, säger Mattias Nord, vd på Visit Karlstad.

Under 2011 har logiintäkterna ökat med 14,7 procent i Karlstad. I kronor uppgår logiintäkterna till 135 miljoner, en ökning med 17,3 miljoner kronor jämfört med 2010.

Den positiva utvecklingen innebär att Karlstad nu passerat Örebro, både när det gäller beläggning, antal sålda rum och logiintäkter.

Anna Gemrud Mörner blir hotelldirektör i storhotellet Umeå

Fre 18 Okt, 2013 - 10:22

Hotell, Hotell, Jobb & Bransch, Ny på jobbet, Nyheter Anna Gemrud Mörner har gått den långa vägen från städerska till hotelldirektör. Efter närmare 20 år på ledande positioner på …

Frank Fiskers åter koncernchef på Scandic

Tis 15 Okt, 2013 - 9:55

Hotell, Hotell, Jobb & Bransch, Ny på jobbet, Nyheter, Turism   Styrelsen för Scandic Hotels – som ägs av EQT och Accent – har utsett Frank Fiskers till koncernchef på …