ARTIKEL

Ökade hotellintäkter i Karlstad

Fre 7 Okt, 2011 - 9:40 Hotell, Nyheter

Det går fortsatt bra för hotellen i Karlstad. I augusti ökade logiintäkterna med 9,3 procent jämfört föregående år. Samtidigt minskade logiintäkterna med 5,5 procent i Sverige som helhet. Det visar färsk statistisk från SCB och Tillväxtverket.

- Att hotellen i Karlstad kan ta bättre betalt är ett styrkebesked som vittnar om att vår konkurrens- och attraktionskraft ökar, säger Mattias Nord, vd på Visit Karlstad.

Under 2011 har logiintäkterna ökat med 14,7 procent i Karlstad. I kronor uppgår logiintäkterna till 135 miljoner, en ökning med 17,3 miljoner kronor jämfört med 2010.

Den positiva utvecklingen innebär att Karlstad nu passerat Örebro, både när det gäller beläggning, antal sålda rum och logiintäkter.

Så hämnas hotellen på besvärliga gäster

Tor 22 Maj, 2014 - 7:05

Destination, Hotell, Nyheter, Turism Tänk dig för innan du ställer till en scen nästa gång du bor på hotell i USA. Uppretad hotellpersonal tar …

Stallmästaregården får ny VD

Lör 19 Okt, 2013 - 10:00

Hotell, Hotell, Jobb & Bransch, Ny på jobbet, Nyheter, Turism Fredrik Malmstedt som ny VD för Stallmästaregården. Fredrik har mångårig erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen, däribland som krögare för restaurang …