ARTIKEL

E-type öppnar Vikingakrog i Gamla Stan

Tor 20 Okt, 2011 - 14:30 Nyheter, Turism

Vigingarestaurang

Foto: Wikimedia Commons - Hammerby

Martin ”E-type” Erikson tycks brinna för vikingatiden. Han har länge haft planer på att uppföra en vikingaby i Stockholm men hittills har myndigheter och andra inblandade sagt nej till projekten. Nu öppnar ”E-type” istället en restaurang med inspiration från Vikingatiden.

Vikingarestaurang kommer att ligga i en unik källarlokal på Västerlånggatan 68 i Gamla Stan. I hjärtat av Stockholm. Den 4:e november öppnar Aifur Restaurang. Enligt ”E-type” blir det Sveriges och kanske världens första restaurang med total inriktning på det gastronomiska och kulturella arvet från åren 700-1100.

Aifur  betyder ”Den alltid våldsamma” och syftar på en legendarisk brusande fors i floden Dnjepr, på vilken många vikingar seglade i österled. Den är omtalad av både Kejsar Konstantin Vll och på gotländska bildstenar, men slavernas namn på forsen, Neasēt, passar kanske en restaurang bättre. Det betyder ”Den Omättlige”.

Fly Olympic har ansökt om konkurs

Fre 1 Aug, 2014 - 7:05

Flyg, Flygbolag, Nyheter Flygreseorganisatör Aer Asian Pacific Around The World Travel AB, även känd som Fly Olympic, har ansökt om konkurs den 29 …

Tullare släpper igenom misstänkta

Fre 1 Aug, 2014 - 7:04

Nyheter Tulltjänstemännen vid landets gränser blir färre. Facket varnar för att personalbrist leder till en osäker arbetsmiljö och att misstänkta smugglare …