ARTIKEL

E-type öppnar Vikingakrog i Gamla Stan

Tor 20 Okt, 2011 - 14:30 Nyheter, Turism

Vigingarestaurang

Foto: Wikimedia Commons - Hammerby

Martin ”E-type” Erikson tycks brinna för vikingatiden. Han har länge haft planer på att uppföra en vikingaby i Stockholm men hittills har myndigheter och andra inblandade sagt nej till projekten. Nu öppnar ”E-type” istället en restaurang med inspiration från Vikingatiden.

Vikingarestaurang kommer att ligga i en unik källarlokal på Västerlånggatan 68 i Gamla Stan. I hjärtat av Stockholm. Den 4:e november öppnar Aifur Restaurang. Enligt ”E-type” blir det Sveriges och kanske världens första restaurang med total inriktning på det gastronomiska och kulturella arvet från åren 700-1100.

Aifur  betyder ”Den alltid våldsamma” och syftar på en legendarisk brusande fors i floden Dnjepr, på vilken många vikingar seglade i österled. Den är omtalad av både Kejsar Konstantin Vll och på gotländska bildstenar, men slavernas namn på forsen, Neasēt, passar kanske en restaurang bättre. Det betyder ”Den Omättlige”.

Lufthansas budgetbolag i strejk

Fre 29 Aug, 2014 - 7:06

Flyg, Nyheter Tyska Lufthansas budgetdotterbolag Germanwings kommer ställa in 116 av 164 flighter under fredag till följd av den tidigare annonserade pilotstrejken. …

Turist kastade fimp – fick böta 5 700 kr

Fre 29 Aug, 2014 - 7:05

Destination, Nyheter, Turism Den danska turisten tryckte ner sin cigarettfimp i sanden – men fångades av en vaksam polis. Straffet: 5700 kronor i …