ARTIKEL

Tio platser man inte bör resa till

Mån 16 Jan, 2012 - 15:23 Destination, Nyheter, Turism

Foto: Wikimedia Commons (c-free) - Cafezinho

Det finns tio platser man bör undvika att besöka enligt resesajten gadling.com. Det är städer eller delar av städer. Man har presenterat en lista med motiveringar till varför just dessa platser bör undvikas.

Städerna och stadsdelarna på listan är riktigt dåliga platser och en del anses helt utan hopp. Gadling.com skriv dock att en att dag kan mycket väl någon eller några av dessa ställen hamna på på listan över platser som kan vara intressanta att besöka. Det var ju inte så länge sedan som nu heta resmål som Kambodja och Kroatien inte var att rekommendera.

Lista med sammandrag av motiveringarna:

1. Mogadishu, Somalia. Världens farligaste och mest laglösa stad. Fortfarande en lika galen stad som det varit i många år. Inbördeskrig råder ännu och regeringen kontroller endast ett par kvarter.

2. Kandahar, Afghanistan. Mycket farlig plats omgiven av fantastiska berg. Detta forna handelscentrum där kidnappningar, självmordsbombare och annan kriminalitet är vardag har blivit en fruktansvärd plats.

3. Cite Soleil, Port-au-Prince, Haiti. Port-au-Prince är med lite hopp. Dess stora slumområde Cite Soleil. Extrem fattigt och saknar avlopp, elektricitet, skolor, hälsovård. Brottslighet och laglöshet råder.

4. Ciudad Juarez, Mexiko. Drogrelaterat våld, inkompetenta myndigheter och fattigdom gav staden namnet ”världens mordhuvudstad”.

5. West Point, Monrovia, Liberia. En av Afrikas värsta slumområden som saknar det mesta som rent vatten, elektricitet, toaletter och annan basservice. Kolera på epidemisk nivå och degenererat i största allmänhet.

6. Sana’a, Jemen. Gammal arabisk arkitektur är en av få saker på plussidan. Annars härskar muslimsk fanatism av värsta sort. Al Qaeda-fäste där var man bär vapen.

7. Rochina favela, Rio de Janeiro, Brasilien. Den största favelan i Rio är fattig och farlig med härskande drogkarteller. Stadens ledning försöker desperat få ordning på de farliga favelorna där man inte har någon kontroll.

8. Kinshasa, Demokratiska republiken Kongo. Trots att utländska investeringar förbättrat förhållandena de senaste tio åren. Våld och politisk oro samt klart farlig för turister. Mer än 10 000 föräldralösa gatubarn.

9. Port Moresby, Papua Nya Guinea. Mord, våldtäkter, gäng, rån och HIV härjar i staden.

10. Harare Zimbabwe. Utsedd av the Economist till världens värsta stad att leva i. Efter grovt misskött ekonomi och extrem inflation. Mycket fattigt och farligt med havererade samhällsfunktioner.

Resebyråerna nöjda trots sommarvärmen

Ons 30 Jul, 2014 - 10:59

Arrangör, Destination, Nyheter, Turism Medelhavsvärmen i Sverige är inget resebyråerna beklagar sig över. – En regnig sommar är bättre för oss försäljningsmässigt. Men vi …

Här är kronan fortfarande stark

Ons 30 Jul, 2014 - 10:47

Destination, Nyheter, Turism Riksbankens räntesänkning i juli har fått kronan att försvagas ytterligare mot de stora valutorna. Men det finns länder där kronan …