Alpernas bästa after ski

Ons 15 Feb, 2012 - 9:26

Foto: Wikimedia Commons - Jphoto

After ski är en viktig komponent när det kommer till att välja skidort. EasyJet har kartlagt var i Alperna de senaste hitlåtarna spelas, var allsångens decibelnivå överskrider maxgräns och var man hittar den i särklass mysigaste tyrolerstämningen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Alperna kryllar av skidorter och det kan många gånger vara knivigt att välja en ort som passar alla ens önskemål. Skidåkare som för all del tycker att utförsåkning dagtid är ett roligt tidsfördriv men framför allt ser fram emot kvällens nöjen kan få rejält med hjälp i urvalsprocessen. EasyJet har sammanställt en lista med Alpernas bästa after ski-ställen – och vad som gör dessa hak väl värda ett besök.

Alpernas 10 bästa after ski-ställen:

MooserWirt – Tyrol när det är som bäst
Klassisk tyrolstämning bjuds det på hos MooserWirt i St Anton. Under festivalliknande förhållanden samlas partysugna skidåkare på den stora terrassen till hotellet. Här drar det sedan igång en after ski som heter duga! Festligheterna varar ända in på småtimmarna under en stjärnklar alphimmel.

Hinterhag alm – Afterski 2.0
Mitt i backen finner vi Saalbachs after ski-klassiker alla kategorier – Hinterhag alm. Sedan 70-talet har semesterfirare pjäxdansat på nedre däck och njutit i solen på ställets stora terrass. Hinterhags värdinna Evi är nästintill kultförklarad då hon varje dag sedan baren slog upp portarna framträtt med en dans där hon slänger hjärtan till besökarna från Hinterhags balkong.

Silver Bullet – Raggningssäkert
Silver Bullet är ett erkänt måste för Bad Gastein-besökaren! Första ölen öppnas redan tidig eftermiddag och after skin förvandlas snabbt till klubb när mörkret infinner sig. Här minglar veckoturisterna, så har du spanat in någon snygging i backen så lär ni med stor sannolikhet springa på varandra i vimlet på Silver Bullet!

Pub Mont Fort – en klassiker i Verbier
Det här partypalatset i schweiziska Verbier passar de flesta smaker och är tillhåll för såväl säsongare som fullblodsturister. Puben är mest känd för sin shotbar, men den som föredrar en “stöl” kommer inte att sakna något i från deras välfyllda ölbar.

Trofana Alm – Allsångsfavoriten
Med en stor bar med tydlig österrikisk prägel i trä och tyrol välkomnar Trofana Alm i Ischgl sina gäster. Flera dagar i veckan uppträder ett liveband och det är svårt att lämna detta charmiga ställe utan både en och två österrikiska dängor i huvudet efter allsången. Mer klassisk after ski än så här blir det inte!

Krazy Kanguruh – Pjäxdansens mecka
I St Antons pist ligger Krazy Kanguruh, stället för dig som vill prata pudersnö och offpist med erfarna skidåkare. Klientelet på Krazy Kanguruh vet hur after ski ska gå till och en hel del pjäxdans och allsång utlovas! Krazy helt enkelt!

Clipper – Kändisspotting på hög nivå
På den italienska orten Cortina d´Ampezzo finns baren och cafét Clipper, som bjuder på ett ständigt myller av folk. Så för den som vill njuta av lite italiensk gemytlig after ski över en kopp rykande espresso är detta det perfekta haket. Clipper är även ett känt tillhåll för den som vill ägna sig åt kändisspaning deluxe. Ett riktigt clipp (!) helt enkelt!

Chambre Neuf – Skandinaviskt palats
I franska Chamonix finner vi svenskägda Chambre Neuf, baren som står högst på listan för de skandinaver som är på plats i skidorten. Chambre Neuf är det säkra kortet för den som vill ha lättare mat såväl som något drickbart. Tidigt på eftermiddagen slår man upp portarna med liveband och servering för att sedan dra upp tempot. Go Scandinavia!

Haeggbloms bar – Vilt och galet
Bad Gasteins andra guldkorn är Haeggbloms bar – stället fullkomligt pulserar av glada skidåkare. Och så speciellt konstigt är det inte då det ryktas att baren serverar mest Jack Daniels i Europa, och detta på fyra månader! Det är med andra ord en riktigt vild after ski – till och med i Bad Gasteins mått mätt!

Di Krone von Lech – Champagne någon?
För after skiaren som är ute efter crème de la crème-lyx efter en dag i backen är det lilla men ack så exklusiva hotellet Di Krone von Lech i alpbyn Lech ett utmärkt alternativ. Avnjut en klassisk ”Jagatee” (en kopp te spetsad med rom) på hotellets after ski-terrass och mingla med det pälsklädda och champangesippande klientelet.

Bubblare: Popcorn – här hittar du snowboardsnyggingar
Uppstickaren i ligan om Alpernas bästa afterski är snowboardhaket Popcorn i Saas-Fe, Schweiz. Här är hårmanarna långa på såväl det kvinnliga som manliga klientelet och mössorna långt nerdragna. Det dansas till 50-tals jukebox och har man tur kan man med stor sannolikhet se en och annan snowboardkändis!

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report