ARTIKEL

Nuweiba – Egyptens dolda oas

Mån 26 Mar, 2012 - 15:45 Asien, Destination, Nyheter, Resereportage, Turism

Foto: Wikimedia Commons CC – Cairocamels

Inbäddad mellan Sinais praktfulla berg och Akabavikens vackra stränder ligger den charmerande semesterorten Nuweiba.

Den lilla orten har mycket att erbjuda, allt från fantastisk dykning och snorkling bland enastående korallrev till spännande utflykter och äventyr.

Nuweiba är beläget på Sinaihalvön, 18 mil norr om Sharm el Sheikh och passar den som söker en semesterort bortom de stora turistområdena. Det kristallklara vattnet och de härliga sandstränderna i kombination med de sargade bergen gör Nuweiba till en av Egyptens charmigaste orter.

Är man nybörjare och vill prova på att dyka eller snorkla är Nuweiba en bra utgångspunkt eftersom dykplatserna är lättåtkomliga från stranden. De mer erfarna dykarna kan ta sig ut till reven i nationalparken Abu Galum, där mångfalden av marint liv är enastående. Här finns bland annat barracudor, fjärilsfiskar samt sköldpaddor.

”– Kontrasterna mellan magnifika berg och Röda havets vackra stränder gör Nuweiba till en oerhört charmig semesterort. Ett tips om man åker till Nuweiba är att besöka det charmiga slottet Zaman varifrån man har en betagande utsikt”, säger Mrs Nahed el Sobky, Nordenchef för Egyptiska turistbyrån.

Förutom en mängd olika vattensporter kan man även prova på kamel- eller jeepsafari genom Nuweibas öken och berg. Man kan även besöka populära utflyktsmål i närheten av Nuweiba. ​Från hamnen avgår det dagligen färjor till Jordanien där man kan besöka klippstaden Petra. Närheten till den israeliska gränsen gör det även möjligt att göra dagsturer till både Eilat och Jerusalem.

Stort flöde av Stockholmsinspiration ska dra fler finländare i höst

Tis 16 Sep, 2014 - 7:06

Destination, Nyheter, Turism Finska resenärer gillar att resa till Stockholm Med en satsning på kontinuerlig och detaljerad inspiration ska VisitSweden och Stockholm Visitors …

Kaos och plundring på turistort

Tis 16 Sep, 2014 - 7:02

Destination, Diverse artiklar, Nyheter, Turism Det råder kaos på turistorten Los Cabos vid halvön Baja California på Mexikos Stillahavskust efter orkanen Odiles framfart. Tusentals turister …