Foto: Dominikanska Republikens Turistbyrå

Dominikanska republiken är känd för lugna och rogivande paradisstränder. Men landets berg och nationalparker erbjuder också några av världens bästa möjligheter för äventyr och extrema aktiviteter.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Allt fler svenska turister vill ha en aktiv semester. Istället för att bara ligga och pressa vid poolen i sju dagar vill de ha äventyr och aktiviteter som ökar pulsen. Samstämmiga uppgifter om detta kommer bland annat från flera stora resebyråer.

Det ställer krav på de populära semesterdestinationerna. En av dem är Dominikanska republiken och här arbetar man hårt med att locka fler äventyrsturister. Det skapas hela tiden nya ”lekplatser” för turisterna och under de senaste åren har flera aktörer som erbjuder äventyrsaktiviteter tillkommit.

En av platserna som har kommit längst med äventyrsutbudet, är bergsbyn Jarabacoa i den centrala delen av Dominikanska republiken. Mellan 1–28 juli ordnas ett sommarläger i området, där äventyrsspecialisten Rancho Baiguate ger barn och vuxna möjlighet att campa och fylla dagarna i Jarabacoa med unika och adrenalinframkallande aktiviteter.

Ett hav av aktiviteter
Det finns många andra äventyrsmöjligheter i Jarabacoa. Byn ligger i närheten av den nordliga delen av Yaque-floden, den största i Karibien och det har gjort den till ett Mekka för white water-rafting. Det ordnas många exkursioner och turer i området, där man får möjlighet att kämpa med flodens strömvirvlar.

Samtidigt är Jarabacoa en bra utgångspunkt för många turister som vill klättra eller bestiga en av de närliggande bergstopparna i Cordillera-bergskedjan. Den stora höjdpunkten är Duartes Peak, som ligger några få kilometer från Jarabacoa. Det är Karibiens högsta berg och det reser sig 3 187 meter över havsytan.

De äventyrslystna kan även roa sig med att klättra i rep högt uppe bland trädtopparna, vandra, cykla mountainbike, testa canyoning eller dra iväg i en av offroadmaskinerna från Jarabacoa Riders. Det är överdimensionerade och terränggående gokarts som kan köra uppför kraftiga lutningar, över klippor och genom vatten.

I Jarabacoa får man, som i resten av Dominikanska republiken, mycket för pengarna. Tillsammans med landets fantastiska klimat och geografi bidrar prisnivån till att göra landet till en populär ort för äventyrsresenärer.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report