ARTIKEL

Uppåt för Polens turism

Ons 11 Apr, 2012 - 8:27 Destination, Nyheter, Turism

Foto: Wikimedia c-free - Shalom Alechem

Genom Fotbolls-EM beräknas Polen slå turistrekord. Siffrorna för 2011 är dock redan de positiva och visar på en ökning av turistströmmen.

Polen beräknas ta emot omkring en miljon utländska turister i sommar. Men redan siffrorna från 2011 orsakar stor glädje i den polska turistbranschen.

Det sammanlagda antalet övernattningar steg med 5,6 procent – vilket för Polen betyder en ökning med över än en halv miljon hotellnätter, medan det sammanlagda antalet turister som besökte Polen steg med 6,6 procent (från 4,1 miljoner till 4,4 miljoner).

Besökare från Tyskland och Storbritannien hamnar högst på listan följt av italienska och ryska turister. Det sammanlagda antalet hotellövernattningar som bokats av turister från Skandinavien är också imponerande: 791 000 hotellnätter under 2011, där norrmän och svenskar står för 256 000 respektive 228 000 av dessa.

Skyscanners Nordenchef Annica Jansson om framtidens resande

Ons 1 Okt, 2014 - 17:42

Destination, Diverse artiklar, Flyg, Flygplats, Hotell, Nöje & Events, Nyheter, Teknik, Turism I morse samlade resesöktjänsten Skyscanner svenska resebloggare för att berätta om den tredje delen i företagets ambitiösa rapport The Future …

Thailand vill ha ”hitta”-band på turister

Ons 1 Okt, 2014 - 7:05

Destination, Nyheter, Turism Thailändska myndigheter har tröttnat på förvirrade och överförfriskade turister som råkar illa ut. Lösningen kan bli ID-armband. Det rapporterar tidningen …