ARTIKEL

Stallmästaregårdens kök och matsal nyöppnar

Tis 17 Apr, 2012 - 13:41 Hotell, Nyheter, Restaurang

Foto: Johan Hellström

Efter en omfattande renovering är nu Stallmästaregårdens kök och matsal åter öppet. De har fokuserat på den personliga känslan och vill att gästerna ska känna sig som hemma i den nya inredda matsalen.

Efter många framgångsrika år med Stallmästaregården började tidens tand nöta hårt på inredning, kök och matsal. Beslut togs att göra en grundlig renovering. Målet var att skapa en tidlös och elegant miljö med en rustik touch som passar Stallmästaregården och dess långa historia. Här har obruten gästgiveriverksamhet drivits sedan början av 1600-talet och restaurangen är ett kulturarv belägen mitt i Kungliga Hagaparken. Dagens nya moderna Stallmästaregården är en restaurang helt i sin tid men ändå präglat av den klassiska miljön och traditionen av äkta gästfrihet.

Nytt fokus har även lagts på mat och meny. ”Vi vill behålla den klassiska tanken kring maten men ta steget till ett tidsenligt nordiskt kök med traditionella inslag.” säger Anders Janson, VD Stallmästaregården. Han fortsätter ”till oss ska man komma för den personliga känslan i allt från inredning till service, vi eftersträvar en gemytlig och omtänksam atmosfär där såväl tillresta hotellgäster som Stockholmare ska få en helt ny restaurangupplevelse. Jag är otroligt stolt över vår omvandling av kök och matsal och ser fram emot att ta emot våra gäster.”

Kökschef Tom Fredriksson lagar mat i tidens anda liksom föregångarna på Stallmästaregården Tore Wretman och Werner Vögeli som var nyskapare och utvecklare under deras tid. De råvaror som lagades här på 1600-talet är de som Tom Fredriksson idag söker finna. Kött och vilt fritt levande och naturligt uppväxta, grönsaker, örter som växer vilt runt knuten.

Lita inte blint på hotellbetyg

Tis 12 Aug, 2014 - 7:17

Hotell, Nyheter Kvalitetssäkrare, guide eller marknadsföringsknep? Kundernas betygsättning av hotell, kallat hotellrating, väcker frågor. - Jag tror att folk söker tryggheten i …

Rezidor bygger 2.200 nya rum

Tor 17 Jul, 2014 - 11:41

Hotell, Nyheter Hotelloperatören Rezidor Hotel Group har under det andra kvartalet 2014 tecknat kontrakt på 11 nya hotellprojekt med totalt närmare 2.200 …