ARTIKEL

Stallmästaregårdens kök och matsal nyöppnar

Tis 17 Apr, 2012 - 13:41 Hotell, Nyheter, Restaurang

Foto: Johan Hellström

Efter en omfattande renovering är nu Stallmästaregårdens kök och matsal åter öppet. De har fokuserat på den personliga känslan och vill att gästerna ska känna sig som hemma i den nya inredda matsalen.

Efter många framgångsrika år med Stallmästaregården började tidens tand nöta hårt på inredning, kök och matsal. Beslut togs att göra en grundlig renovering. Målet var att skapa en tidlös och elegant miljö med en rustik touch som passar Stallmästaregården och dess långa historia. Här har obruten gästgiveriverksamhet drivits sedan början av 1600-talet och restaurangen är ett kulturarv belägen mitt i Kungliga Hagaparken. Dagens nya moderna Stallmästaregården är en restaurang helt i sin tid men ändå präglat av den klassiska miljön och traditionen av äkta gästfrihet.

Nytt fokus har även lagts på mat och meny. ”Vi vill behålla den klassiska tanken kring maten men ta steget till ett tidsenligt nordiskt kök med traditionella inslag.” säger Anders Janson, VD Stallmästaregården. Han fortsätter ”till oss ska man komma för den personliga känslan i allt från inredning till service, vi eftersträvar en gemytlig och omtänksam atmosfär där såväl tillresta hotellgäster som Stockholmare ska få en helt ny restaurangupplevelse. Jag är otroligt stolt över vår omvandling av kök och matsal och ser fram emot att ta emot våra gäster.”

Kökschef Tom Fredriksson lagar mat i tidens anda liksom föregångarna på Stallmästaregården Tore Wretman och Werner Vögeli som var nyskapare och utvecklare under deras tid. De råvaror som lagades här på 1600-talet är de som Tom Fredriksson idag söker finna. Kött och vilt fritt levande och naturligt uppväxta, grönsaker, örter som växer vilt runt knuten.

Mall of America blir ännu större

Tor 18 Sep, 2014 - 7:17

Hotell, Nyheter, Turism USA:s största shoppingcenter, Mall Of America i Bloomington, Minnesota, blir ännu större. Utbyggnaden kommer att kosta 325 miljonder dollar och …

ICEHOTEL nominerade till Stora Turismpriset 2014!

Tor 18 Sep, 2014 - 7:07

Hotell, Nyheter Nomineringen till Stora Turismpriset sammanfaller med att ICEHOTEL firar 25-års jubileum. Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, …