ARTIKEL

Oslokrog fick två Micheinstjärnor direkt

Ons 2 Maj, 2012 - 8:46 Destination, Nyheter, Restaurang

Foto: Wikimedia C - CC - Jon Rogne

Nu har Oslo fått en ny uppmärksammad Michelinkrog. Maaemo är den första nordiska restaurangen i Guide Michelins historia som direkt tar plats i den prestigefyllda guiden med hela två stjärnor.

Oslos nya tvåstjärniga restaurang är ett resultat av nordiskt kulinariskt samarbete. Krogen drivs av den danske kökschefen Esben Holmboe Bang, tillsammans med den finske sommelieren Pontus Dahlström och norrmannen Jon-Frede Engdahl.

Maaemo har endast åtta bord med plats för 30 gäster. Menyn baseras på enbart ekologiska råvaror. Den ligger på Schweigaardsgate 15b vid Annette Thommessens plass.

Det blev totalt fyra norska restauranger som blev stjärnprydda i årets guide. Förutom Maaemo fick Bagatelle, Statsholdergaarden och restaurant Oscarsgate var sin stjärna.

http://maaemo.no

Norge skärper gränskontrollerna

Lör 26 Jul, 2014 - 9:10

Destination, Nyheter Norge skärper landets gränskontroller och inför passkrav för EU-medborgare. För svenskar krävs pass, nationellt id-kort eller körkort. Orsaken är den …

Svenskar bäst på att njuta på stranden

Fre 25 Jul, 2014 - 9:33

Destination, Nyheter, Turism Svenskar har större förmåga att koppla av på strandsemestern än många andra nationaliteter, visar en undersökning från nätresebyrå Expedia. Vi …