ARTIKEL

Oslokrog fick två Micheinstjärnor direkt

Ons 2 Maj, 2012 - 8:46 Destination, Nyheter, Restaurang

Foto: Wikimedia C - CC - Jon Rogne

Nu har Oslo fått en ny uppmärksammad Michelinkrog. Maaemo är den första nordiska restaurangen i Guide Michelins historia som direkt tar plats i den prestigefyllda guiden med hela två stjärnor.

Oslos nya tvåstjärniga restaurang är ett resultat av nordiskt kulinariskt samarbete. Krogen drivs av den danske kökschefen Esben Holmboe Bang, tillsammans med den finske sommelieren Pontus Dahlström och norrmannen Jon-Frede Engdahl.

Maaemo har endast åtta bord med plats för 30 gäster. Menyn baseras på enbart ekologiska råvaror. Den ligger på Schweigaardsgate 15b vid Annette Thommessens plass.

Det blev totalt fyra norska restauranger som blev stjärnprydda i årets guide. Förutom Maaemo fick Bagatelle, Statsholdergaarden och restaurant Oscarsgate var sin stjärna.

http://maaemo.no

Fransmän manas undvika ebolaländer

Tor 28 Aug, 2014 - 7:02

Destination, Flyg, Nyheter, Turism Den franska regeringen har rekommenderat franska medborgare att undvika Sierra Leone och Liberia på grund av risken för ebolasmitta. Uppmaningen …

Årets tomatina utan olyckor

Tor 28 Aug, 2014 - 6:59

Destination, Nyheter, Turism Det årliga slaget i Bunol fem mil utanför Valencia i östra Spanien är över. Ingen skadades enligt myndigheter i det …