ARTIKEL

Oslokrog fick två Micheinstjärnor direkt

Ons 2 Maj, 2012 - 8:46 Destination, Nyheter, Restaurang

Foto: Wikimedia C - CC - Jon Rogne

Nu har Oslo fått en ny uppmärksammad Michelinkrog. Maaemo är den första nordiska restaurangen i Guide Michelins historia som direkt tar plats i den prestigefyllda guiden med hela två stjärnor.

Oslos nya tvåstjärniga restaurang är ett resultat av nordiskt kulinariskt samarbete. Krogen drivs av den danske kökschefen Esben Holmboe Bang, tillsammans med den finske sommelieren Pontus Dahlström och norrmannen Jon-Frede Engdahl.

Maaemo har endast åtta bord med plats för 30 gäster. Menyn baseras på enbart ekologiska råvaror. Den ligger på Schweigaardsgate 15b vid Annette Thommessens plass.

Det blev totalt fyra norska restauranger som blev stjärnprydda i årets guide. Förutom Maaemo fick Bagatelle, Statsholdergaarden och restaurant Oscarsgate var sin stjärna.

http://maaemo.no

Michelin uppgraderar svensk-krog

Ons 1 Okt, 2014 - 7:03

Destination, Nyheter, Turism Det blev rekordmånga New York-krogar som förärades Michelinstjärnor när Guide Michelin på tisdagen presenterade sin särskilda edition för ”det stora …

Premiär för Estonian Airs flight mellan Bromma och Tallinn

Mån 29 Sep, 2014 - 20:34

Destination, Diverse artiklar, Flyg, Flygplats, Nyheter I dag var det invigning av en välkommen flyglinje för alla som handlar med Estland och dess grannländer. Estonian Air …