ARTIKEL

Oslokrog fick två Micheinstjärnor direkt

Ons 2 Maj, 2012 - 8:46 Destination, Nyheter, Restaurang

Foto: Wikimedia C - CC - Jon Rogne

Nu har Oslo fått en ny uppmärksammad Michelinkrog. Maaemo är den första nordiska restaurangen i Guide Michelins historia som direkt tar plats i den prestigefyllda guiden med hela två stjärnor.

Oslos nya tvåstjärniga restaurang är ett resultat av nordiskt kulinariskt samarbete. Krogen drivs av den danske kökschefen Esben Holmboe Bang, tillsammans med den finske sommelieren Pontus Dahlström och norrmannen Jon-Frede Engdahl.

Maaemo har endast åtta bord med plats för 30 gäster. Menyn baseras på enbart ekologiska råvaror. Den ligger på Schweigaardsgate 15b vid Annette Thommessens plass.

Det blev totalt fyra norska restauranger som blev stjärnprydda i årets guide. Förutom Maaemo fick Bagatelle, Statsholdergaarden och restaurant Oscarsgate var sin stjärna.

http://maaemo.no

Tyskt vattenhål lockar miljoner

Lör 20 Sep, 2014 - 9:42

Destination, Nyheter, Turism Från och med lördag förväntas konsumtionen av småkringlor, umpa-musik och läderbyxor att öka exceptionellt. Då inleds den årliga oktoberfesten i …

Skottland sade nej

Fre 19 Sep, 2014 - 7:04

Destination, Nyheter Skottland har röstat nej till självständighet, enligt BBC:s prognos. När 26 av 32 län rapporterat leder nej-sidan med 54 procent. …