ARTIKEL

Anatolisk kulturfestival inledd

Fre 4 Maj, 2012 - 14:24 Nyheter, Turism

Foto: Mats Montner

Fredagen den 4 maj startarde Antaoliska Kulturfestivalen i Kungsträdgården i Stockholm. Redan första kvällen är det föreställning med dansande dervischer.

Festivalområdet består bland annat av platsbyggda miniatyrer från olika sevärdheter från städer som Istanbul, Konya och Mardin. Till och med en replika av Istanbuls världsberömda basar har byggs upp med runt 100 butiksstånd.Anatolien har genom århundradena varit värd för många kulturer och riken som Hettiterna, Perserna, Seljdukerna, Ottomanerna, och Bysantinerna. Festivalens besökare kan passera genom uppbyggda strukturer som symboliserar allt detta.

Festivalen formella invigning sker kl 17 fredag 4 maj. Klockan senare är det uppvisning med dansande dervischer. Lördagen 5 maj kommer den turkiske rockartisten Kirac att uppträda på stora scenen i Kungsträdgården.

Hela festivalen och framträdandena har fri entré. Festivalen avslutas 6 maj med konsert och prisutdelning i Berwaldhallen.

Norwegian utsett till Europas bästa flyg

Ons 17 Sep, 2014 - 7:06

Flyg, Nyheter Norwegian vann tre prestigefulla priser på Passenger Choice Awards, där det är kunderna själva som röstar på sina favoriter. Norwegian …

Nytt direktflyg mellan Skellefteå och Split

Ons 17 Sep, 2014 - 7:05

Flyg, Nyheter Skellefteå Airport startar tillsammans med researrangören Kroatienspecialisten direktflyg mellan Skellefteå och Split i Kroatien. Flygningarna börjar med fyra avgångar med …