ARTIKEL

Ytterligare ett pris till svenskarnas Twitterkonto

Fre 4 Maj, 2012 - 14:32 Nyheter, Turism

Foto: Mats Montner

Sveriges officiella Twitterkonto @sweden fortsätter att skörda framgångar. Curators of Sweden har vunnit guld i kategorin Corporate Image på amerikanska CLIO Awards, en av världens största tävlingar inom reklam och PR.

Sedan december 2011 twittrar vanliga svenskar på Sveriges officiella Twitterkonto @sweden. Syftet med Svenska institutets och VisitSwedens satsning Curators of Sweden är att ge en öppen, äkta, nytänkande och omtänksam bild av det samtida Sverige. Hittills har 20 personer tagit över Twitterkontot en vecka i taget och skapat en dialog med flera olika infallsvinklar.

Både antalet följare och uppmärksamheten kring @sweden har ökat kraftigt i hela världen och har nått människor i 120 länder. Hittills har initiativet inspirerat till nio efterföljande Twitterprojekt i andra länder eller regioner.

– ”Curators of Sweden har fått mycket beröm i den virtuella världen. Nu har vi också börjat få prestigefyllda priser som man faktiskt kan se och röra, som guld- och silverägg på svenska Guldäggetgalan och CLIO guldpriset. Jag tycker att alla som har twittrat, retwittrat och följt borde vara stolta”, kommenterar Annika Rembe, generaldirektör vid Svenska institutet.

– ”Det är minst sagt roligt att CLIO-juryn, som får in över 10 000 amerikanska och internationella bidrag varje år, har valt Curators of Sweden till vinnare. Jag är säker på att priset kommer att få fler att bli nyfikna på Sverige och den äkta dialog och interaktion med vanliga svenskar som pågår på @sweden varje dag”, tillägger Maria Ziv, marknadsdirektör på VisitSweden.

Skandalflygplatsen redan för liten

Lör 30 Aug, 2014 - 9:22

Flyg, Nyheter Den försenade storflygplatsen BER i Berlin har redan innan den öppnat för liten kapacitet. Flygplatschefen Hartmut Mehdorn informerade i förra …

Biluthyrningsjätte öppnar på Landvetter

Lör 30 Aug, 2014 - 9:14

Nyheter Det blir företagets första etablering i Norden Enterprise Rent-a-Car, har nu öppnat på Göteborg Landvetter Airport. - Vi valde Göteborg …