Rekordmånga Finnairflyg till Asien

Fre 4 Maj, 2012 - 12:56

Foto: Swollib / Wikipedia Commons

Från den 9 maj flyger Finnair inte mindre än 78 gånger i veckan mellan Helsingfors och Peking, Shanghai, Chongqing (start 9 maj), Hongkong, Tokyo, Nagoya, Osaka, Seoul, Bangkok, Delhi, Singapore.

Det är ett snitt på 312 flyg i månaden. Finnairs Skandinavienchef Kenneth Gillberg, bilden, säger:

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det handlar dels om rekordmånga flyg till Asien, dels om en magisk gräns som passeras – över 300 flyg i månaden. Japan är vår överlägset viktigaste marknad dit vi flyger 21 gånger i veckan till Tokyo, Osaka och Nagoya. Kina kommer också starkt med fyra destinationer från 9 maj: Chongqing, Shanghai, Peking och Hongkong.

Med 78 avgångar i veckan till elva destinationer i Asien kommer Finnair att ta ytterligare marknadsandelar i Sverige, menar Kenneth Gillberg:

– För den frekvente affärsresenären är prio ett alltid den rakaste och snabbaste vägen samt den mest flexibla tidtabellen. Lägg till detta den mest klimatsmarta flottan – Finnairs tvåmotoriga Airbus A330-300 som drar minst bränsle i sin klass.

Under de nio senaste åren har Finnair gått från en obetydlig spelare till att bli Nordens största interkontinentala flygbolag och det tredje största från Europa till Asien. År 1977 flög Finnair till en enda asiatisk destination en (1) gång i veckan: Bangkok. Idag har bolaget gått från fyra till 312 flyg i månaden till Asien.

Finnair och Shinkansen ger valfrihet i Japan
Tack vare det japanska snabbtåget Shinkansen och Finnairs oneworld partner Japan Airlines är det aldrig några svårigheter att flyga in eller ut från Tokyo och hem igen från Nagoya eller Osaka.

Det går en Shinkansen var femte minut, med en snittfart på 240 km* i timmen, mellan de tre städerna. Restiderna varierar från 40 minuter upp till en och en halv timma. Enkelbiljett kostar från 600 kr upp till 900 kr. Lägg därtill JAL:s inrikesflyg som går i skytteltrafik.

* Japan Rail, som driver Shinkansen, har sänkt hastigheten från 280 km/tim till 240 km/tim för att spara el.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report