Bild: Wikimedia Commons - Oliver Ren

Onsdag 9 maj premiärflyger Finnair från Helsingfors till Chongqing i centrala Kina klockan 17.30. Därmed blir man första västeuropeiska aktör att flyga till världens största kommun med totalt 32 miljoner invånare. Varav åtta miljoner i själva stadskärnan.

Finnairs Skandinavienchef Kenneth Gillberg förklarar satsningen:

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– ”Vi ser en stor framtida potential i näringslivsmetropolen Chongqing som blir Finnairs fjärde destination i Kina med fyra flyg per vecka. Det är en av världens snabbast växande ekonomier. Enligt tidskriften Forbes finns 200 av världens 500 största företag på plats, bland dem Apple, Dell och Hewlett Packard. IKEA är på väg att etablera sig i staden. Åtta miljoner motorcyklar och en miljon bilar rullar årligen av banden hos tillverkarna Changan Automotive Corp och Lifan Hongda Enterprise.”

Chongqing är medelpunkten i en region full av möjligheter till turism. Attraktioner som kryssningstrafik på Yantzefloden, Kinas motsvarighet till Norges fjordar, världsarvsklassade buddistiska tempel i Dazu, porslinsstaden Ciqikou, varma källor, spännande mat och enastående lågprisshopping. Klimatet är subtropiskt och årsmedeltemperaturen runt 18 grader. Smartaste sättet att ta sig fram i Chongqing är med naturgasdrivna taxibilar, monorail och tunnelbana.

Chongqings ultramoderna flygplats byggs just nu ut i rasande tempo för att klara 25 miljoner resenärer 2015. Finnair flyger till Peking, Shanghai, Hongkong och Chongqing, alltid med smidiga förbindelser från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Norrköping via Helsingfors.

Destination    Flyg    Avgång    Ankomst    Flygtid
Helsingfors – Chongqing    AY055    17:30    07:10 +1    8:40
Chongqing – Helsingfors    AY056    09:40    14:05    9:25

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report