ARTIKEL

Scandlines nya färjor blir försenade

Tor 10 Maj, 2012 - 13:52 Nyheter, Rederi

Foto: Scandlines

Scandlines förväntar sig inte längre att de två nya färjor, som för tillfället håller på att byggas i Stralsund, kommer att hinna bli klara till sommaren.

För att säkerställa den nödvändiga kapaciteten för rederiets kunder kommer M/F Prins Joachim och M/F Kronprins Frederik fortsätta segla mellan Gedser och Rostock under sommarsäsongen. Därutöver sätter Scandlines in en extra färja på rutten.

– ”Vid denna tidpunkt är det viktigaste för oss att säkerställa stabila arbetsförhållanden för våra anställda, samt att hålla en fortsatt hög servicenivå och erbjuda tillräckligt med kapacitet för våra kunder. Därför sätter vi in en tredje färja på Gedser-Rostock under sommarsäsongen. Denna justering är nödvändig på grund av den fortsatta förseningen och den förestående högsäsongen”, säger Scandlines VD Søren Poulsgaard-Jensen.

M/F Prins Joachim kommer i sommar att segla med tysk besättning, och M/F Kronprins Frederik seglar med dansk besättning. Information om det tredje fartyget som kommer att segla på sträckan publiceras så snart det är möjligt.

Här är kronan fortfarande stark

Ons 30 Jul, 2014 - 10:47

Destination, Nyheter, Turism Riksbankens räntesänkning i juli har fått kronan att försvagas ytterligare mot de stora valutorna. Men det finns länder där kronan …

Besättningens budskap: Spola knarket

Ons 30 Jul, 2014 - 10:37

Flyg, Flygbolag, Nyheter Australiska budgetflygbolaget Jetstar har bett om ursäkt sedan en besättningsmedlem. Enligt uppgift uppmanat passagerare att medelst flygplanets toalett kvickt göra …