ARTIKEL

Joint Venture klart mellan SAS och Singapore Airlines

Fre 11 Maj, 2012 - 11:23 Flyg, Nyheter

Foto: Wikimedia Commons - Arpingstone

Verkställande direktörerna för Scandinavian Airlines och Singapore Airlines, Rickard Gustafson och Goh Choon Phong, har undertecknat ett joint venture-avtal i Singapore.

Avtalet följer på det Memorandum of Understanding som undertecknades i januari och omfattar samarbete av flygförbindelser mellan Skandinavien och Singapore. Med ett avtal på plats kan Star Alliance medlemmarna nu undersöka ytterligare affärsmöjligheter inom partnerskapet, såsom samordning av tidtabeller och gemensamma försäljningsaktiviteter, varav alla är villkorade av myndighetsgodkännande.

Samarbetet förväntas leda till ökad flygtrafik mellan Singapore och Skandinavien, och beroende på marknadens villkor, även skapa möjligheter för en ny rutt mellan Singapore och Stockholm. Singapore Airlines flyger för närvarande tre gånger i veckan mellan Köpenhamn och Singapore i ett code-share partnerskap med SAS.

– ”Vi är nöjda att joint venture-avtalet nu är undertecknat och vi kan fortsätta att utveckla vårt samarbete och därmed också förbättra serviceutbudet och möjligheterna för Skandinaviska resenärer. Singapore Airlines kommer att bli en betydelsefull partner för vår Asienstrategi och vi ser fram emot att tillsammans undersöka ytterligare tillväxtmöjligheter på denna spännande och viktiga marknad”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef, SAS.

– ”Detta avtal är en win-win för både SIA och SAS och gynnar våra kunder i form av smidigare flygresor mellan Asien och Skandinavien. Vi ser fram emot att samordna tidtabeller för att möjliggöra smidiga anslutningar till destinationer i Nordeuropa så väl som Asien och sydvästra Stilla havet genom våra respektive hubbar. När marknadsvillkoren tillåter, ser vi dessutom fram emot att expandera frekvenserna mellan Singapore och Köpenhamn, och addera nya destinationer i Skandinavien”, säger said Goh Choon Phong, VD, Singapore Airlines.

SAS kan sluta med flygplan

Tor 2 Okt, 2014 - 7:03

Flyg, Nyheter SAS kan bli ett flygbolag utan flygplan. Vd Rickard Gustafson utesluter det inte men säger att han inte vill leda …

Fem miljoner till flygplatsbolaget

Tor 2 Okt, 2014 - 7:02

Flyg, Nyheter Skövde Flygplats AB får fem miljoner kronor i ett ovillkorat aktieägartillskott. Tidigare finansierade verksamheten med årliga driftsbidrag, men dessa har …