Nya Orientexpressen till Sverige

Mån 14 Maj, 2012 - 8:23

Foto: Wikimedia CC - Our Phellap

I april 2013 är det dags för Orientexpressen att komma till Sverige för första gången någonsin. Den nya tåglinjen kommer att trafikera Venedig-Köpenhamn-Stockholm.

Den 8 april startar Venice Simplon-Orient-Express sin två dagar långa resa i Venedig via Österrike, Schweiz, Tyskland och Danmark med slutdestination Stockholm. Den mytomspunna Orientexpressen har funnits i 130 år men aldrig hittat upp till de nordiska breddgraderna förrän nu. Detta är en fortsättning av den klassiska Orientexpressen som gick mellan Paris och Istanbul.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Vi ser fram emot den välbehövliga glamour som tåget från och med nästa år kommer att skänka Stockholms central. Det blir förstås röd matta på perrongen, vackra uniformer och sekelskifteselegans när den är som bäst, vilket också avspeglar sig på prislappen. 40 500 kr per person får man räkna med för en enkelresa. Men då är det ”originaltåget” som gäller och ingår gör hotellövernattningar i Köpenhamn och Venedig. Sammanlagt tar själva tågresan 44 timmar.

Paulina Bylén

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report