ARTIKEL

Ving startar mat- och vinresor till Teneriffa

Ons 16 Maj, 2012 - 11:29 Arrangör, Nyheter

 

Foto: Åke E:son Lindman / Ving

Nu börjar Ving sälja specialresor till Teneriffa för resenärer som  är intresserade av spännande viner och god mat. Det blir en kulinarisk upptäcktsfärd genom det kanariska landskapet med besök på vingårdar och lokala restauranger.

Ving började med resor till Kanarieöarna på 50-talet och sedan dess befäster öarna år efter år sin position som det populäraste resmålet vintertid. Idag är Ving den charterarrangör som sänder flest resenärer till framför allt Gran Canaria och Teneriffa varje år.

– ”Svenskarnas kärlek till Kanarieöarna verkar aldrig ta slut. På senare år har det skett en uppgradering med bättre infrastruktur, nya moderna designhotell och fantastiska restauranger på både Gran Canaria och Teneriffa, därför är det roligt att vi nu kan visa upp Teneriffas mat- och vinkultur som jag tror är okänd för de flesta resenärer”, säger Claes Pellvik, marknadschef Ving.

Under 1500- och 1600-talen skapades några av Europas allra exklusivaste viner på Kanarieöarna, därefter tynade vinproduktionen bort och bananodlingar anlades på de branta terrasserna. Sedan 20 år är Kanarieöarna, och kanske främst Teneriffa, på väg att bli en viktig vinregion, här finns ursprungliga druvslag som antingen försvunnit på andra håll eller som aldrig vuxit utanför öarna.

På Vings mat- och vinresor får man lära känna den moderna vinregionen Kanarieöarna, dess viner och lokala gastronomi. Under ledning av vinutbildaren Peter Behrens och Teneriffaexperten Thomas Åhlander guidas deltagarna mellan vingårdar och högklassiga, prisbelönta restauranger. Självklart ingår provning av de bästa vinerna på Teneriffa.Till att börja med blir det två vin- och matresor i vinter och faller detta väl ut så kommer Ving att satsa vidare på konceptet.

Grattis Jambo Tours 40 år!

Mån 1 Sep, 2014 - 13:52

Arrangör, Nyheter, Turism I torsdags var det stort firande då researrangören Jambo Tours firade 40 år. Man hade bokat spektakulära Bergrummet på Skeppsholmen, …

Nina Hornewall blir ny kommersiell chef för Kuoni Nordic

Lör 30 Aug, 2014 - 9:07

Arrangör, Ny på jobbet, Nyheter, Turism Nina Hornewall ersätter Takis Filippopoulos som Commercial Director hos Kuoni Nordic. Takis träder in i en ny roll som Senior …