ARTIKEL

Världens högsta torn invigt

Tis 22 Maj, 2012 - 11:30 Nyheter, Turism

Foto: Wikimedia Commons CC - Kakidai

22 maj invigdes världens högsta torn, Tokyo Skytree. Det blir världen näst högsta byggnad efter Burj Khalifa och ser ut att bli en stor turistattraktion. Som torn räknas byggnader som kan användas av människor men ej bebos av dem.

Tokyo Skytree är 634 meter högt och slår därmed det 600 meter höga Canton Tower i Guangzhou i Kina som tidigare hade höjdrekordet för torn. Tornet ska vara jordbävningssäkert och ska främst användas för att vidarebefordra radio och tv-signaler. Det ligger mitt i ett stort nybyggt shoppingområde som tillsammans med tornet beräknas dra stora besökarskaror.

Det japanska tornet ligger i stadsdelen Sumida i Tokyo och har byggts för att det gamla Tokyo Tower på 333 meter inte längre räcker till då skyskrapor i närheten nu är så höga att det stör signalerna. Högsta byggnaden i världen är fortfarande Burj Kahlifa i Dubai med sina 828 meter.

Stressa inte fram i påsktrafiken

Ons 16 Apr, 2014 - 7:04

Destination, Nyheter Skärtorsdagen och annandag påsk tillhör årets trafiktätaste dagar, vilket även märks i olycksstatistiken. I snitt omkommer sju personer och drygt …

Tonåring greps för skämt om terrordåd

Ons 16 Apr, 2014 - 7:02

Flyg, Nyheter En 14-årig flicka skickade ett påhittat terrorhot till American Airlines på Twitter. Flygbolaget tog hotet på allvar och flickan greps. …