ARTIKEL

Världens högsta torn invigt

Tis 22 Maj, 2012 - 11:30 Nyheter, Turism

Foto: Wikimedia Commons CC - Kakidai

22 maj invigdes världens högsta torn, Tokyo Skytree. Det blir världen näst högsta byggnad efter Burj Khalifa och ser ut att bli en stor turistattraktion. Som torn räknas byggnader som kan användas av människor men ej bebos av dem.

Tokyo Skytree är 634 meter högt och slår därmed det 600 meter höga Canton Tower i Guangzhou i Kina som tidigare hade höjdrekordet för torn. Tornet ska vara jordbävningssäkert och ska främst användas för att vidarebefordra radio och tv-signaler. Det ligger mitt i ett stort nybyggt shoppingområde som tillsammans med tornet beräknas dra stora besökarskaror.

Det japanska tornet ligger i stadsdelen Sumida i Tokyo och har byggts för att det gamla Tokyo Tower på 333 meter inte längre räcker till då skyskrapor i närheten nu är så höga att det stör signalerna. Högsta byggnaden i världen är fortfarande Burj Kahlifa i Dubai med sina 828 meter.

Färjeturer till Gotland inställda

Mån 22 Sep, 2014 - 13:06

Nyheter, Rederi Det hårda vädret medför att färjetrafiken mellan Oskarshamn och Visby ställs in i dag. – Det kommer att börja blåsa …

Hårda vindar gör tusentals strömlösa

Mån 22 Sep, 2014 - 13:03

Nyheter Regn och blåst ställer till problem på framförallt ostkusten i dag. På många håll rapporteras om fallande träd på vägarna, …