Ny iskall utställning på Icebar

Tor 24 Maj, 2012 - 13:15

Foto: Paulina Holmgren

Icebar by Icehotel i Stockholm har bytt tema inför sommaren, och har därmed en helt ny utställning och inredning i lokalen. Man ger nu ett spännande perspektiv på relationen mellan den tätt bebodda staden Stockholm och det glest befolkade norra Sverige.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Icebar Stockholm är världens första permanenta isbar, öppen året runt med en konstant innetemperatur på fem minusgrader. Men jämna mellanrum byggs isbaren om och all inredning – från bord, väggar, sittplatser och bardisk – byts ut med ny is från Torne älv i Jukkasjärvi.

Utställning byggd på gatukonst och humor
– ”Med gatukonst och humor hoppas vi att sommarens nya inredning med temat ”Pure Torne River Ice ” ska kunna sprida den speciella atmosfären från Icehotel . Vi vill väcka det glädjefyllda med att utforska och arbeta med det helt naturliga, organiska och återvinningsbara materialet: is från Torne älv”, säger Sofi Ruotsalainen, designer, Icehotel Art & Design Group.

– ”Det är väldigt kul att se våra gästers reaktioner när vi byter tema, många har ju varit här tidigare och uppskattar alltid när vi förändrar inredningen. Den nuvarande utställningen är ju väldigt ny, men hittills verkar vår ”snap shot-wall” och isfåtöljen där man kan kura ihop sig och uppleva hur det är att se fotspår i is underifrån vara mest populära”, säger Germa Melake, bartender på Icebar Stockholm.

Framgångssagan kring Icebar by Icehotel började redan 1994 då den första, ursprungliga isbaren byggdes i Jukkasjärvi. 2002 invigdes sedan världens första permanenta isbar på Nordic Sea Hotel i Stockholm som nu byggs om till varje säsong. I Icebar Stockholm får besökarna en unik isupplevelse från Lappland mitt i centrala Stockholm. All inredning inklusive glasen är gjord av 100procent ren och kristallklar is från Torne älv och innetemperaturen hålls konstant på minus fem grader året runt. Gäster rekommenderas att förboka sitt besök då baren kan ta maximalt 60 gäster samtidigt.

Sommarens öppettider i Icebar by Icehotel i Stockholm:
sön-ons: 11.15-00.00
tor-lör: 11.15-01.00 (Drop in från 21.45)

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report