Radisson Blu Strand Hotel fyller 100

Mån 28 Maj, 2012 - 14:41

Foto: Mats Montner

Nu fyller Sveriges första boutiquehotell år. Det femstjärniga hotellet Radisson Blu Strand mitt i Stockholm fyller 100 år vilket kommer firas med ett flertal aktiviteter under året.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Först ut är den tidskapsel som hotellet har initierat för att representera 2012, den öppnas först om hundra år. Under året samlar hotellet in tidstypiska föremål för 2012 som ska förvaras högst upp i tornet, ovanför tornsviten.

– ”Gäster från all världens hörn har lämnat in saker, bland annat en iPad. Vi vill välkomna alla att komma in med tidstypiska saker och även förslag på vad vi kan lägga i tidskapseln, t.ex. en tidningsartikel eller något som man tycker sammanfattar vår samtid” , säger Eva Kalling-Hansson, VD på Radisson Blu Strand Hotel.  Förslag kan skickas till tidskapsel.strand.stockholm@radissonblu.com eller skrivas in på facebook.com/tidskapsel

Tell your story – Strand Hotel
Många har minnen från Strand Hotels 100 år och vi välkomnar alla som vill dela med sig av dessa. På www.radissonblu.se/strand100years kan man läsa personliga betraktelser och dela med sig av sina egna minnen.

Kändissviter
Under jubileumsåret kommer Strand Hotel att inreda ett antal sviter för att fira några av sina mest kända gäster och publicera en exklusiv bilderbok av hotellets historia och gäster. Det välkända riktmärket i Stockholm har under åren lockat till sig massor med glamorösa kändisar som Greta Garbo, Whitney Houston, Anita Ekberg, Audrey Hepburn, Ingrid Bergman, Barbara Streisand, Cher, Diana Ross, Sophia Loren, Victoria Beckham, Luciano Pavarotti, Tom Jones, Sting, Lady Gaga, Enrique Iglesias och David Bowie för att nämna några

Stockholms självklara mötesplats
Förutom alla aktiviteter under året kommer 100-års jubileet kommer hotellet ha ”Öppet Hus” –  en dag för allmänheten som är intresserade. Strand Hotel har alltid varit en glamorös mötesplats väl inbäddad i Nybroviken. Sedan 1912 har hotellet haft nära 3 miljoner gäster boende. Många gäster har kontinuerligt återkommit för den fantastiska maten och den hänförande utsikten

Radisson Blu Strand Hotel är också där som Alexandra Charles legendariska nattklubb Alexandras öppnade för första gången 1968.

– Hotellet öppnade 1912 inför Sommar-OS för att kunna erbjuda kungligheter och stjärnor som besökte Stockholm ett passande boende och den serviceandan har hotellet lyckats bevara under dessa 100 år. Men detta är bara början på Strand Hotels glansdagar. Radisson Blu Strand Hotels fantastiska läge, med underbar utsikt över Strandvägen och Nybrovikens vackra vatten, är helt unikt, säger Eva Kalling-Hansson, VD på Radisson Blu Strand Hotel.

Mat med internationella influenser och reklamfilm med Greta Garbo
På Strand Restaurant & Lounge kan man njuta av en spännande meny med både svenska och internationella influenser. Iransk kaviar och gåslever var några av de rätter som serverades vid invigningen av Maritim 1954. Matsedeln var gjord i form av en fisk och ingen av rätterna kostade mer än 18 kronor. På väggarna hängde tavlor av Chagall, Picasso och Miró. På hemsidan finns även en reklamfilm som ikonen Greta Garbo spelade in på hotellets restaurang på takterassen

Under året serverar hotellets restaurang och bar mat med influenser från Strand Hotels historia. Här serveras också det omtalade och framgångsrika matkonceptet Brainfood som håller dig pigg och fräsch hela dagen.

Den bästa brunchen i Stockholm dukas upp på lördagar och söndagar. Sött, salt och surt – alla delar finns med för en fulländad upplevelse tillsammans med ett glas Champagne. Allt detta avnjuts med utsikt över Nybrokajens vatten vilket gör att man helst vill stanna hela dagen.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report