ARTIKEL

Graffitikonst på Clarion Hotel Stockholm

Tis 12 Jun, 2012 - 8:47 Hotell, Nyheter

Foto: Wikimedia Commons - Holger.Ellgaard

Med start 15 juni upplåter Clarion Hotel Stockholm yta på hotellet till street art-konstnärerna Petter Odevall och Ossian Eckerman för att hylla den urbana konstformen graffiti. Utställningen ”Snabba Linjer” presenteras i samarbete med Gallery Steinsland Berliner.

Clarion Hotel Stockholm och Gallery Steinsland Berliner (GSB) har ett gemensamt intresse för den urbana staden, en nyfikenhet på nya uttryckssätt och en vilja att lyfta fram den mest aktuella unga konsten. GSB, som ligger på gångavstånd från Clarion Hotel Stockholm, är ledande i Stockholm när det gäller uppmärksammandet av ny spännande konst.

Fokus ligger på ung konst med referenser till populär- och urban kultur och galleriet visar konstnärer från hela världen. Galleriet representerar FINSTA(Se), Ragnar Persson(Se) och Erik Foss(Us) och har tidigare ställt ut konstnärer som Erik Tidemann(No), Misaki Kawai(Ja/Us), Lisa Jonasson(Se) och Huskmitnavn(Dk).

”Petter Odevall och Ossian Eckerman har sedan 90 talet skapat uppseende väckande graffiti och gatukonst. Färgat av sin bakgrund rör sig deras konstnärskap vidare in i områden som rumsinstallation, film och måleri. I det här verket vill de ta till vara på graffitins självklara formkvaliter samt lösgöra de från sitt sammanhang. Genom repetition och abstraktion av vad som är mest signifikant för graffitin, linjen.”

Utställningen ”Snabba Linjer” är en förlängning av Kulturhusets utställning Street Smart som visas under perioden 14 juni-7 oktobr

”Konst har i alla tider utmanat, ifrågasatt och tänjt på gränser. Graffitin uppstod i USA under samma period som flera riktningar inom konsten tog avstånd från de slutna och elitistiska institutionerna. Med sin anti-institutionella hållning fångades den snabbt upp av den etablerade konstscenen.

Dagens graffiti liksom andra uttryck inom street art ingår i den här traditionen av anti-konströrelser. Konstformen är kontroversiell eftersom den ofta uppförs illegalt i det offentliga rummet och har politiska ifrågasättande budskap. Street Smart visar på flera av de uttryck denna samtida konstgenre tar sig idag.”

Urusel sommar för Dubais hotell

Tor 14 Aug, 2014 - 7:40

Hotell, Nyheter Dubai må återhämta sig vad gäller aktiekurser och fastighetspriser. Men det är knappast högkonjunktur för hotellen. Dubaihotellen har sin sämsta …

Lita inte blint på hotellbetyg

Tis 12 Aug, 2014 - 7:17

Hotell, Nyheter Kvalitetssäkrare, guide eller marknadsföringsknep? Kundernas betygsättning av hotell, kallat hotellrating, väcker frågor. - Jag tror att folk söker tryggheten i …