Foto: Wikimedia Commons - Holger.Ellgaard

Med start 15 juni upplåter Clarion Hotel Stockholm yta på hotellet till street art-konstnärerna Petter Odevall och Ossian Eckerman för att hylla den urbana konstformen graffiti. Utställningen ”Snabba Linjer” presenteras i samarbete med Gallery Steinsland Berliner.

Clarion Hotel Stockholm och Gallery Steinsland Berliner (GSB) har ett gemensamt intresse för den urbana staden, en nyfikenhet på nya uttryckssätt och en vilja att lyfta fram den mest aktuella unga konsten. GSB, som ligger på gångavstånd från Clarion Hotel Stockholm, är ledande i Stockholm när det gäller uppmärksammandet av ny spännande konst.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Fokus ligger på ung konst med referenser till populär- och urban kultur och galleriet visar konstnärer från hela världen. Galleriet representerar FINSTA(Se), Ragnar Persson(Se) och Erik Foss(Us) och har tidigare ställt ut konstnärer som Erik Tidemann(No), Misaki Kawai(Ja/Us), Lisa Jonasson(Se) och Huskmitnavn(Dk).

”Petter Odevall och Ossian Eckerman har sedan 90 talet skapat uppseende väckande graffiti och gatukonst. Färgat av sin bakgrund rör sig deras konstnärskap vidare in i områden som rumsinstallation, film och måleri. I det här verket vill de ta till vara på graffitins självklara formkvaliter samt lösgöra de från sitt sammanhang. Genom repetition och abstraktion av vad som är mest signifikant för graffitin, linjen.”

Utställningen ”Snabba Linjer” är en förlängning av Kulturhusets utställning Street Smart som visas under perioden 14 juni-7 oktobr

”Konst har i alla tider utmanat, ifrågasatt och tänjt på gränser. Graffitin uppstod i USA under samma period som flera riktningar inom konsten tog avstånd från de slutna och elitistiska institutionerna. Med sin anti-institutionella hållning fångades den snabbt upp av den etablerade konstscenen.

Dagens graffiti liksom andra uttryck inom street art ingår i den här traditionen av anti-konströrelser. Konstformen är kontroversiell eftersom den ofta uppförs illegalt i det offentliga rummet och har politiska ifrågasättande budskap. Street Smart visar på flera av de uttryck denna samtida konstgenre tar sig idag.”

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report