ARTIKEL

Passagrarökning för Germanwings

Tis 12 Jun, 2012 - 9:16 Flyg, Nyheter

Foto: Germanwings

Närmare 737 600 passagerare flög med lågprisflygbolaget Germanwings under maj 2012. Det är en ökning med 3,3 procent jämfört med motsvarande månad föregående år.

Det stigande passagerarantalet innebär att kabinfaktorn, dvs utnyttjandegraden på Germanwings flygplan ökade med två procentenheter till hela 78,6 procent under månaden.

Germanwings har befäst sin position som marknadsledande bolag på flygplatsen i Köln/Bonn och återerövrat ledarpositionen på Stuttgarts flygplats. Bolaget har en ung flotta bestående av 32 flygplan av modellen Airbus 319. Germanwings flyger direkt från Stockholm Arlanda till Köln/Bonn på två timmar, och därifrån vidare till många destinationer i Europa samt Israel och Nordafrika.

MH17:s svarta låda i gott skick

Fre 25 Jul, 2014 - 8:35

Flyg, Nyheter Den svarta låda som registrerade samtalen i cockpit på det malaysiska passagerarplanet som kraschade i Ukraina, är i gott skick. …

Marginallyft för Air France-KLM

Fre 25 Jul, 2014 - 8:09

Flyg, Flygbolag, Nyheter Flygbolaget Air France-KLM redovisar en kraftig förbättring av lönsamheten under andra kvartalet och flaggar för en ny femårsplan. Siktet är …