Etihad satsar på ekologisk mat

Tor 21 Jun, 2012 - 13:15

Foto: Wikimedia c-free - Andrian Pingstone

Etihad Airways, Förenade Arabemiratens nationella flygbolag har köpt 200 höns som föds upp frigående hos Abu Dhabi Organics Farms.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Genom flygbolagets mål att alltid erbjuda sina resenärer de allra bästa och färskaste produkter kommer de producerade äggen att användas i Etihad Airways Diamond First Class rätter, inklusive det enormt populära frukostalternativet ”eggs any style” som tillagas direkt ombord av Etihads kockar.

Utöver hönsen har Etihad Airways köpt tre bikupor som också huserar på Abu Dhabi Organics Farms. Honungen som produceras kommer att serveras uteslutande till Etihad Airways resenärer och användas i en rad olika rätter.

Lee Shave, Etihad Airways Vice VD Guest Experience, kommenterar: ”Etihad Airways är oerhört stolt över mängden av färskvaror som finns tillgänglig under en flygning och nu också ägg från våra egna frigående höns. Det ger en antydan om vad vi strävar efter att ge våra kunder de bästa, fräschaste och egenproducerade råvaror i våra måltider.”

”Som det nationella flygbolaget i UAE använder vi så mycket som möjligt lokalproducerade råvaror och vårt partnerskap med Abu Dhabi Organics Farms är ett exempel på hur vi arbetar med lokala företagare och att sprida UAE produkter till resten av världen. Etihad Airways har en stark tradition att introducera innovationer av världsklass i fråga om innehåll i våra menyer, och vi är stolta över att vara det enda flygbolaget i världen att erbjuda ekologiska ägg och honung, producerade direkt från egna lokalt uppfödda värphöns och bin.”

Etihad Airways planerar också att erbjuda sin första helt ekologisk maträtt, Caprese-sallad i Diamond First Class Mezoon Grille menyn. Salladens ingredienser som består av körsbärstomater, basilika, ruccola, mozzarella och olivolja är alla ekologiskt producerade i Förenade Arabemiraten.

Flygbolaget utvecklar också en egen linje av pickles som kommer att vara tillgängliga för resenärer. Pickles görs från helt ekologiska produkter och innehåller paprika, chili, lök, spansk peppar och dadlar. Dessa serveras tillsammans med varmt bröd och ett utbud av ostar.

Abu Dhabi Organcis Farms grundades 1997 av Khalid Al Shamsi, en passionerad emirat när det gäller organiskt levande. Gårdarna täcker mer än 55 hektar mark med växthus och fält. De producerar över sextio olika typer av ekologiska grönsaker, frukt och örter, liksom fjäderfä och boskap.

Abu Dhabi Organics Farms arbetar med Food & Agricultural Organization of the United Nations och har tilldelats Food Security Medal. De är också en medlem i IFOAM (International Federation of Organic Agriculture Movements) som utfärdar ackreditering och certifikat för ekologiska produkter.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report