STF Kebnekaise - Foto: Rikard Hård

STF Kebnekaise öppnade  i fredags för säsongen och den 2 juli tillträder Gustaf Sixten Inga som ny platschef. Han kommer närmast som VD och delägare i friskolan Vita Vidderna i Kiruna och ordförande i Kiruna FF.

Gustaf är 49 år, uppvuxen i Mariestad och bosatt i Kiruna sedan 1997.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Cirkeln är sluten. Jag älskar verkligen denna plats. Alla möten med människor som kommer eller är på väg är för mig lika intressant varje gång. Det är utmaning för mig att förvalta detta smultronställe och tala om detta för alla som inte haft lyckan att ännu komma hit, säger Gustaf Sixten Inga, ny platschef på STF Kebnekaise

– Gustafs ledaregenskaper, goda kontakter i Kiruna och inom friluftsliv i Sverige borgar för en fortsatt positiv utveckling av Kebnekaise Fjällstation och turismen i området, säger Anita Boström, destinationschef för STF i Norra Norrland

Sommarutbudet på STF Kebnekaise är stort. En av nyheterna är Keb Arctic Run den 14 juli, ett fjällmaraton med start från STF Kebnekaise Fjällstation och sedan sträcker sig banan 43km runt Kebnekaisemassiven. Banan är en tuff utmaning och går uppför branter, över moränryggar, glaciärer, fjällhedar och blocksten.

Kurser i klättring, både för nybörjare och för de som redan kan, guidade fjällvandringar, ridning på fjället och mulitsport är några av de andra aktiviteterna i sommar. Vid STF Kebnekaise Fjällstation finns naturligtvis också Sveriges högsta berg, Kebnekaise på listan med aktiviteter att göra.

– Herculesolyckan som skedde i vintras har inte påverkat vår verksamhet utan alla våra kurser och turer kommer att genomföras i sommar enligt planerna, intygar Anita Boström.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report