ARTIKEL

Ny platschef på Kebnekaise fjällstation

Tor 21 Jun, 2012 - 13:36 Hotell, Ny på jobbet, Nyheter, Turism

STF Kebnekaise - Foto: Rikard Hård

STF Kebnekaise öppnade  i fredags för säsongen och den 2 juli tillträder Gustaf Sixten Inga som ny platschef. Han kommer närmast som VD och delägare i friskolan Vita Vidderna i Kiruna och ordförande i Kiruna FF.

Gustaf är 49 år, uppvuxen i Mariestad och bosatt i Kiruna sedan 1997.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Cirkeln är sluten. Jag älskar verkligen denna plats. Alla möten med människor som kommer eller är på väg är för mig lika intressant varje gång. Det är utmaning för mig att förvalta detta smultronställe och tala om detta för alla som inte haft lyckan att ännu komma hit, säger Gustaf Sixten Inga, ny platschef på STF Kebnekaise

– Gustafs ledaregenskaper, goda kontakter i Kiruna och inom friluftsliv i Sverige borgar för en fortsatt positiv utveckling av Kebnekaise Fjällstation och turismen i området, säger Anita Boström, destinationschef för STF i Norra Norrland

Sommarutbudet på STF Kebnekaise är stort. En av nyheterna är Keb Arctic Run den 14 juli, ett fjällmaraton med start från STF Kebnekaise Fjällstation och sedan sträcker sig banan 43km runt Kebnekaisemassiven. Banan är en tuff utmaning och går uppför branter, över moränryggar, glaciärer, fjällhedar och blocksten.

Kurser i klättring, både för nybörjare och för de som redan kan, guidade fjällvandringar, ridning på fjället och mulitsport är några av de andra aktiviteterna i sommar. Vid STF Kebnekaise Fjällstation finns naturligtvis också Sveriges högsta berg, Kebnekaise på listan med aktiviteter att göra.

– Herculesolyckan som skedde i vintras har inte påverkat vår verksamhet utan alla våra kurser och turer kommer att genomföras i sommar enligt planerna, intygar Anita Boström.

Springnota på hotell för 70 000

Lör 23 Aug, 2014 - 10:09

Hotell, Nyheter Under ett par månaders tid flyttade en man i 30-årsåldern runt på olika hotell i Västsverige – utan att betala …

Ny Bokningschef på Tammsvik Konferens & Herrgård

Tor 21 Aug, 2014 - 7:07

Hotell, Ny på jobbet, Nyheter Vera Nyström välkomnas som ny Bokningschef till Tammsvik Konferens & Herrgård, Krägga Herrgård och Villa Mälargården. Vera kommer närmast från …