ARTIKEL

Direkt till Sharm El Sheik från fler flygplatser

Tor 28 Jun, 2012 - 8:30 Arrangör, Flyg, Flygplats, Nyheter

Foto: Per Pettersson

Under vintern 2012 kommer sollängtande resenärer att kunna flyga direkt från Luleå, Umeå och Sundsvall Härnösand till det egyptiska resmålet Sharm El Sheik med charterbolaget Detur.

Chartertrafiken vid Swedavias flygplatser har visat en ökande trend under ett stort antal år, och under 2011 uppgick siffran till nästan 3 miljoner resenärer. Charterbolagen har snabbt kunnat anpassa sig efter resenärernas beteenden och önskemål vilket lett till de ökade volymerna de senaste tio åren.

– ”Vi är glada att kunna lägga till Sharm El Sheik som resmål från fler av Swedavias flygplatser. Vi satsar på att kunna erbjuda allt fler resenärer direktflyg som betyder kortare resväg och mer tid på resmålet”, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Egyptiska Sharm El Sheik ligger på Sinai halvön och har växt från en liten beduinby till en välbesökt turistort känd för sina enastående korallrev. Med ca 350 soldagar per år är det ett mycket solsäkert resmål och ett dykparadis, men det finns också möjlighet att spela golf samt uppleva kultur och historia.

– ”Vi har haft en mycket bra bokningsingång på våra resor och vi har valt att fortsätta expandera under vintersäsongen. Sharm El Shaik är ett fantastiskt resmål med ett soligt klimat och aktiviteter som passar alla typer av resenärer. Vi hoppas att bokningarna fortsätter vara bra i vinter”, säger Deturs försäljnings- och marknadschef Staffan Jansson.

Reseperioder
• Avgångar från Luleå Airport till Sharm El Sheik 2 november – 7 december 2012.
• Avgångar från Umeå Airport till Sharm El Sheik 14 december – 18 januari 2013.
• Avgångar från Sundsvall Härnösand Airport till Sharm El Sheik 8 mars 2013 – 19 april 2013.

Grattis Jambo Tours 40 år!

Mån 1 Sep, 2014 - 13:52

Arrangör, Nyheter, Turism I torsdags var det stort firande då researrangören Jambo Tours firade 40 år. Man hade bokat spektakulära Bergrummet på Skeppsholmen, …

Nina Hornewall blir ny kommersiell chef för Kuoni Nordic

Lör 30 Aug, 2014 - 9:07

Arrangör, Ny på jobbet, Nyheter, Turism Nina Hornewall ersätter Takis Filippopoulos som Commercial Director hos Kuoni Nordic. Takis träder in i en ny roll som Senior …