ARTIKEL

Gothia Towers öppnar västkustkrog

Fre 29 Jun, 2012 - 10:42 Hotell, Nyheter, Restaurang

Foto: Svenska Mässan

I augusti öppnar restaurang West Coast på hotell Gothia Towers i Göteborg. Det blir en modern bistro med saluhallskänsla där fokus ligger på havets läckerheter och närproducerade råvaror från regionens producenter. Bakom restaurangen står Svenska Kocklandslagets lagledare Krister Dahl.

Allt som serveras på West Coast kommer från Göteborgsregionen. Dagsfärska kött- och fiskdiskar, ett fisk- och skaldjursakvarium samt en ostrontrappa kommer att finnas i restaurangen. Under nästa år planeras dessutom ett växthus för att kockarna ska kunna odla de grönsaker och kryddor som ska användas i tillagningen.

– ”West Coast blir som namnet låter, en västkustrestaurang där råvarornas renodlade smaker lyfts fram på ett spännande sätt. Det finns otroligt många bra uppfödare och producenter runt Göteborg och skaldjuren här håller världsklass”, säger Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers.

På menyn får vi bland annat se allt från färska skaldjur på plateau till välgrillad entrecôte från svenska gårdar. På West Coast kommer det att finnas cirka 70 sittplatser, en intilliggande loungedel samt en bar.

West Coast byggs i den nyrenoverade hotellobbyn och är ett led i Gothia Towers miljardsatsning att bli en mötesplats i världsklass. Hotellet bygger nu sitt tredje torn och kommer när det står färdigt att bli Nordens största hotell- och mötesplats med flera restauranger, en egen shoppinggata, spa samt ett femstjärnigt hotell i hotellet.

Krister Dahl är Executive Chef på Gothia Towers och Svenska Kocklandslagets ledare sedan 2005. Han är den enda i världen med tre OS-guld i matlagning och förutom West Coast arbetar han just nu för fullt med att förbereda och träna kocklandslagets kockar inför OS i Tyskland i oktober.

Teknik ökar kinesisk reslust

Tis 15 Jul, 2014 - 8:52

Hotell, Nyheter Möjligheten att boka online och via mobilen gör att kinesiska resenärer reser allt mer. De väljer även att resa mer …

Var tredje svensk redo att hyra ut sin bostad under semestern

Tor 10 Jul, 2014 - 0:32

Hotell, Nyheter, Turism Den privata hyres- och bytesmarknaden för semesterbostäder formligen exploderar som bekant. Forex Bank har i en ny YouGov-undersökning frågat svenskar …