ARTIKEL

Google Maps lanserar cykelkartor i Danmark

Fre 13 Jul, 2012 - 8:34 Nyheter, Turism

Danmark är internationellt erkänt som cykelnation, något som nu fått Google att agera. På torsdagen lanserar Google Maps en cykelikon med kartläggning av cykelvägar i en rad danska städer. De digitala cykelkartorna kommer att gynna turister som vill planera sin cykelsemester i Danmark.

De aktuella städerna är Köpenhamn, Aarhus, Odense, Aalborg, Fredericia, Vejle och Kolding.

– Hos Google delar vi i hög grad danskarnas cykelglädje och därför är det extra kul att nu kunna tillgängliggöra dansk cykeldata på Maps, säger Christine Sørensen, Google Danmarks talesperson.

Enligt Sørensen kommer den nya cykelikonen att underlätta för cykelturister i Danmark:
- Förhoppningsvis kan det vara till glädje i vardagen för gemene man, men också för turister som vill uppleva Danmark när det är som vackrast – på två hjul, fortsätter Sørensen.

Rent praktiskt innebär lanseringen av cykelikonen att du presenteras för olika möjligheter att cykla från punkt A till punkt B. Tidigare har det endast varit möjligt att se snabbaste vägen med bil, kollektivtrafik eller till fots.

Resfeber i modern tappning

Ons 16 Apr, 2014 - 10:41

Nyheter, Resebyrå, Teknik Resias digitala lillasyster Resfeber har äntligen ryckt upp sig. Nya Resfeber är en snygg och modern bokningssajt med tydliga paketresor …

Sydkoreansk färja sjönk

Ons 16 Apr, 2014 - 7:06

Destination, Nyheter, Rederi, Turism En passagerarfärja med runt 470 personer ombord håller på att sjunka utanför Sydkoreas sydkust. En stor räddningsoperation pågår. En person …