ARTIKEL

Google Maps lanserar cykelkartor i Danmark

Fre 13 Jul, 2012 - 8:34 Nyheter, Turism

Danmark är internationellt erkänt som cykelnation, något som nu fått Google att agera. På torsdagen lanserar Google Maps en cykelikon med kartläggning av cykelvägar i en rad danska städer. De digitala cykelkartorna kommer att gynna turister som vill planera sin cykelsemester i Danmark.

De aktuella städerna är Köpenhamn, Aarhus, Odense, Aalborg, Fredericia, Vejle och Kolding.

– Hos Google delar vi i hög grad danskarnas cykelglädje och därför är det extra kul att nu kunna tillgängliggöra dansk cykeldata på Maps, säger Christine Sørensen, Google Danmarks talesperson.

Enligt Sørensen kommer den nya cykelikonen att underlätta för cykelturister i Danmark:
- Förhoppningsvis kan det vara till glädje i vardagen för gemene man, men också för turister som vill uppleva Danmark när det är som vackrast – på två hjul, fortsätter Sørensen.

Rent praktiskt innebär lanseringen av cykelikonen att du presenteras för olika möjligheter att cykla från punkt A till punkt B. Tidigare har det endast varit möjligt att se snabbaste vägen med bil, kollektivtrafik eller till fots.

Tågstopp efter kopparstöld

Tor 2 Okt, 2014 - 7:06

Nyheter, Tåg Det är stopp i tågtrafiken mellan Bålsta och Enköping, enligt Trafikverket. Någon har klippt sönder jordkablar på sträckan för att …

Fantasieggande tåg fyller halvsekel

Tor 2 Okt, 2014 - 7:05

Nyheter, Tåg För 50 år sedan rullade framtiden in. Eller snarare, sköts ut som en kanonkula från Tokyos centralstation. Japans ”Shinkansen” var …