ARTIKEL

Rezidor lyfter på börsen

Fre 13 Jul, 2012 - 11:58 Hotell, Nyheter

 

Hotellkedjan Rezidors delårsrapport fick tummen upp av marknaden och aktien steg med sju procent på fredagen. Trots en fortsatt instabil global marknad ökade bolagets intäkter per rum med sex procent under det andra kvartalet.

Rezidors viktiga resultatmått  ”revpar” för jämförbara hotell, det vill säga rumsintäkter per tillgängligt rum, ökade med 6 procent i det andra kvartalet. Bakgrunden till uppgången var, enligt bolaget, en stark utveckling i tillväxtmarknaderna. De totala intäkterna steg 5,4 procent till 239 miljoner euro, strax över 2 miljarder kronor.

På sista raden steg nettoresultatet till motsvarande 53 miljoner kronor, från 40 miljoner kronor under motsvarande period i fjol.

”Vi överträffade branschen gällande revpar-tillväxt med hjälp av de intäktsinitiativ som lanserades tillsammans med Carlson förra året”, kommenterar vd Kurt Ritter i rapporten.

 

Så hämnas hotellen på besvärliga gäster

Tor 22 Maj, 2014 - 7:05

Destination, Hotell, Nyheter, Turism Tänk dig för innan du ställer till en scen nästa gång du bor på hotell i USA. Uppretad hotellpersonal tar …

Stallmästaregården får ny VD

Lör 19 Okt, 2013 - 10:00

Hotell, Hotell, Jobb & Bransch, Ny på jobbet, Nyheter, Turism Fredrik Malmstedt som ny VD för Stallmästaregården. Fredrik har mångårig erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen, däribland som krögare för restaurang …