ARTIKEL

Så stor är Skyways skuld

Tis 17 Jul, 2012 - 7:52 Flyg, Flygbolag, Nyheter

Flygbolaget Skyways och dotterbolaget City Airlines, som gick i konkurs i  maj, har sammanlagda skulder på 410 miljoner kronor. Konkursförvaltaren  uppskattar tillgångarna till 80 miljoner kronor, enligt  bouppteckningen.

En majoritet av de resenärer som hade köpt biljetter har fått tillbaka sina pengar från resebyråer eller kreditkortsbolag. Men kvar är cirka 9.000 biljetter som har beställts på annat sätt. Att kräva konkursboet på pengar för dem är i det närmaste lönlöst.

Bland de prioriterade fodringsägarna finns personalen, som har fodringar som inte täcks av lönegarantin. Det kan dock ta lång tid innan pengarna betalas ut.

Konkursen var ett faktum när den tidigare ägaren, investmentbolaget Mansvell, meddelade att man inte stoppar in mer pengar i det förlusttyngda bolaget. Då hade man redan gjort ett ägartillskott på 70 miljoner under 2012, och betydligt mer året innan.

Källa:TT

Oskarshamns flygplats läggs ned

Ons 16 Apr, 2014 - 6:59

Flyg, Flygplatser, Nyheter Allt tyder på att Oskarshamns flygplats läggs ned redan 31 maj. Därmed blir det ingen ytterligare utredning som minoriteten i …

Flygbolag twittrade vaginabild – fick be om ursäkt

Tis 15 Apr, 2014 - 9:27

Flyg, Flygbolag, Nyheter Ett stort amerikanskt flygbolag gjorde på måndagen ett inlägg på Twitter som fick många att reagera. Bolaget ber nu om …