ARTIKEL

Så stor är Skyways skuld

Tis 17 Jul, 2012 - 7:52 Flyg, Flygbolag, Nyheter

Flygbolaget Skyways och dotterbolaget City Airlines, som gick i konkurs i  maj, har sammanlagda skulder på 410 miljoner kronor. Konkursförvaltaren  uppskattar tillgångarna till 80 miljoner kronor, enligt  bouppteckningen.

En majoritet av de resenärer som hade köpt biljetter har fått tillbaka sina pengar från resebyråer eller kreditkortsbolag. Men kvar är cirka 9.000 biljetter som har beställts på annat sätt. Att kräva konkursboet på pengar för dem är i det närmaste lönlöst.

Bland de prioriterade fodringsägarna finns personalen, som har fodringar som inte täcks av lönegarantin. Det kan dock ta lång tid innan pengarna betalas ut.

Konkursen var ett faktum när den tidigare ägaren, investmentbolaget Mansvell, meddelade att man inte stoppar in mer pengar i det förlusttyngda bolaget. Då hade man redan gjort ett ägartillskott på 70 miljoner under 2012, och betydligt mer året innan.

Källa:TT

Norwegian utsett till Europas bästa flyg

Ons 17 Sep, 2014 - 7:06

Flyg, Nyheter Norwegian vann tre prestigefulla priser på Passenger Choice Awards, där det är kunderna själva som röstar på sina favoriter. Norwegian …

Nytt direktflyg mellan Skellefteå och Split

Ons 17 Sep, 2014 - 7:05

Flyg, Nyheter Skellefteå Airport startar tillsammans med researrangören Kroatienspecialisten direktflyg mellan Skellefteå och Split i Kroatien. Flygningarna börjar med fyra avgångar med …