ARTIKEL

Fortsatt uppåttrend för reselandet Tyskland

Fre 27 Jul, 2012 - 11:57 Nyheter, Turism

Tysklands incoming har en fortsatt uppåtgående trend. Efter ett utmärkt första kvartal 2012 levererade reselandet Tyskland en tydlig tillväxt även i april i år.

– Tyskland befinner sig på en utomordentligt stabil tillväxtkurs, säger Ernst Burgbacher, MdB, parlamentarisk statssekreterare hos förbundsministern för ekonomi och teknik och regeringens kommissionär för småföretag och turism. Enligt Statistisches Bundesamt steg siffran för antalet utländska övernattningar i april med knappt tio procent jämfört med samma månad föregående år. Sammanlagt har 17,5 miljoner utländska övernattningar noterats på logianläggningar med fler än tio bäddar från årets början till slutet av april 2012. I jämförelse med samma period föregående år är det ett plus på över tio procent.
– Tillväxten från Europa utvecklas därmed med 10,1 procent – härifrån kommer en stor del av Tysklands incoming – på en konstant hög nivå, tillägger Petra Hedorfer, vd för Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Förseningar för tågen runt Stockholm

Fre 22 Aug, 2014 - 7:06

Nyheter, Tåg Det är fortsatta förseningar för tågtrafiken runt Stockholm efter det att ett godståg spårat ur vid Stockholms central natten till …

Ryanair på jakt efter nytt flygbolag

Fre 22 Aug, 2014 - 7:05

Flyg, Nyheter Flygbolaget Ryanair sitter just nu i förhandlingar med den cypriotiska regeringen om ett eventuellt övertagande av Cyprus Airways. Det statsägda …