ARTIKEL

Fortsatt uppåttrend för reselandet Tyskland

Fre 27 Jul, 2012 - 11:57 Nyheter, Turism

Tysklands incoming har en fortsatt uppåtgående trend. Efter ett utmärkt första kvartal 2012 levererade reselandet Tyskland en tydlig tillväxt även i april i år.

– Tyskland befinner sig på en utomordentligt stabil tillväxtkurs, säger Ernst Burgbacher, MdB, parlamentarisk statssekreterare hos förbundsministern för ekonomi och teknik och regeringens kommissionär för småföretag och turism. Enligt Statistisches Bundesamt steg siffran för antalet utländska övernattningar i april med knappt tio procent jämfört med samma månad föregående år. Sammanlagt har 17,5 miljoner utländska övernattningar noterats på logianläggningar med fler än tio bäddar från årets början till slutet av april 2012. I jämförelse med samma period föregående år är det ett plus på över tio procent.
– Tillväxten från Europa utvecklas därmed med 10,1 procent – härifrån kommer en stor del av Tysklands incoming – på en konstant hög nivå, tillägger Petra Hedorfer, vd för Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Strömma/Serco tar över driften av Djurgårdsfärjorna

Lör 19 Apr, 2014 - 8:49

Nyheter, Rederi, Turism Nu tar Strömma Turism & Sjöfart AB och Serco Ltd över driften av Djurgårdsfärjorna i Stockholm genom det nystartade samägda …

Sverige hett resmål för weekendresenärer

Lör 19 Apr, 2014 - 8:44

Arrangör, Destination, Nyheter, Turism Nu reser många helglediga svenskar utomlands på kortsemester. Men också Sverige är högintressant för utländska resenärer som vill åka iväg …