ARTIKEL

Fortsatt uppåttrend för reselandet Tyskland

Fre 27 Jul, 2012 - 11:57 Nyheter, Turism

Tysklands incoming har en fortsatt uppåtgående trend. Efter ett utmärkt första kvartal 2012 levererade reselandet Tyskland en tydlig tillväxt även i april i år.

– Tyskland befinner sig på en utomordentligt stabil tillväxtkurs, säger Ernst Burgbacher, MdB, parlamentarisk statssekreterare hos förbundsministern för ekonomi och teknik och regeringens kommissionär för småföretag och turism. Enligt Statistisches Bundesamt steg siffran för antalet utländska övernattningar i april med knappt tio procent jämfört med samma månad föregående år. Sammanlagt har 17,5 miljoner utländska övernattningar noterats på logianläggningar med fler än tio bäddar från årets början till slutet av april 2012. I jämförelse med samma period föregående år är det ett plus på över tio procent.
– Tillväxten från Europa utvecklas därmed med 10,1 procent – härifrån kommer en stor del av Tysklands incoming – på en konstant hög nivå, tillägger Petra Hedorfer, vd för Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Tyskt vattenhål lockar miljoner

Lör 20 Sep, 2014 - 9:42

Destination, Nyheter, Turism Från och med lördag förväntas konsumtionen av småkringlor, umpa-musik och läderbyxor att öka exceptionellt. Då inleds den årliga oktoberfesten i …

Dimma försenar Brommaflyg

Lör 20 Sep, 2014 - 9:36

Flyg, Nyheter Det är kraftiga förseningar i flygtrafiken till och från Bromma på grund av tjock dimma. ”Det kommer att bli förseningar …