ARTIKEL

Lisa Callert tar över TUR

Tor 9 Aug, 2012 - 9:13 Arrangör, Jobb & Bransch, Ny på jobbet, Nyheter, Turism

Lisa Callert, 36, blir ny mässansvarig för TUR. Rekryteringen är ett led i mässans kraftfulla B2B-satsning.

Som sales director på Congrex har Lisa Callert verksamt bidragit till företagets framgångar med kongresstjänster och bokningsverksamhet. Erfarenheter som kommer väl till pass i det nya jobbet.
– Att leda TUR innebär förstås en stor och spännande utmaning, säger hon.
– Men jag hoppas och tror att jag har en del att bidra med. Framförallt ser jag en stor potential i det nya business-to-business-konceptet.
Per Magnusson, som nu lämnar över stafettpinnen, har fått ett annat uppdrag på Svenska Mässan. Helt släpper han dock inte TUR, utan kommer även fortsättningsvis att finnas med som extra resurs och bollplank åt Lisa.

Ledarskiftet kommer efter ett genomgripande förändringsarbete av TUR.
– Pelle har gjort ett jättearbete. Det känns att vi är inne på rätt väg, i många stycken är det en ny mässa som växer fram, säger Rony Forsberg, affärsområdeschef på Svenska Mässan.
En rad nyheter för att underlätta affärsmöten introducerades vid årets mässa. Nästa år, då TUR firar 30-årsjubileum, blir det ännu fler.

Ett helt nytt grepp 2013 är ”Trade Pavilion”, en exklusiv mötesplats B2B, med utställning, seminarier, workshops, mingel- och samtalsmiljöer, enbart öppen under fackdagarna.
– Det blir en plats att träffa kunder och samarbetspartners på, för att skapa relationer, bygga nätverk, utbyta kunskaper, utveckla produkter. Ett led i att göra TUR till en ännu effektivare och attraktivare mötesplats, säger Rony Forsberg.

Skistar bygger ny lift i Vemdalen

Lör 19 Apr, 2014 - 8:34

Arrangör, Destination, Nyheter, Turism Skidanläggningen i Vemdalen kommer att få en ny lift och nya nedfarter i skidområdet Väst på Vemdalsskalet. Den totala investeringen …

För inresa i Turkiet måste

Tis 15 Apr, 2014 - 6:59

Arrangör, Destination, Nyheter, Turism Den som vill resa in i landet ha ett pass med minst sex månaders giltighetstid vid utresa. Bestämmelsen tillämpas sedan i …