Hotellstrejk blåstes av i sista stund

Ons 19 Apr, 2017 - 7:01

HRF
På tisdagskvällen stod det klart att hotell- och restaurangfacket, HRF, och arbetsgivarorganisationen Visita kommit överens om ett nytt avtal.

Därmed är den strejk som skulle brutit ut på onsdagsmorgonen avblåst.
Det var tidigare i april som HRF varslade om strejk på 19 hotell och restauranger från och med klockan 06:00 på onsdagen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Sent på tisdagen meddelade parterna dock att de kommit överens om ett nytt avtal och den aviserade strejken är därmed avblåst.

”Vi är nöjda med det avtal vi har tecknat för den kommande treårsperioden. Vi har fått med stora viktiga frågor som att vi har en låglönesatsning och en reglering utav hyvlingsfrågan som vi är tillfredsställda med. Där finns det mycket kvar att göra men vi har ett första steg på vägen och vi har också hittat ett system där vi kan visa att utbildning och erfarenhet betalar sig lite extra”, säger Malin Ackholt, förbundsordförande för Hotell- och restaurangfacket.

Avtalet innebär bland annat att de utgående lönerna ökar med 1.650 kronor på 36 månader. För en heltidsanställd innebär det 540 mer i månaden under första året, 550 kronor i månaden andra året samt 560 kronor i månaden under det tredje året.

”Det här är en stor seger för den svenska modellen. Nu fortsätter vi följa den ordning som vi har haft på den svenska arbetsmarknaden i mer än två decennier. Det skapar stabilitet i svensk ekonomi vilket är bra för såväl företagen som medarbetarna”, säger Eva Östling, vd för Visita, i ett pressmeddelande.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report