Efter att en passagerare med asiatiskt påbrå brutalt släpats av ett flygplan har flygbolaget United Airlines fått stora skälvan över att affärerna i Asien kan bli lidande.

Oscar Munoz, Uniteds vd, har besökt kinesiska konsulatet i Chicago och ska snart resa till Kina.
Nyligen släpades passageraren så våldsamt av ett fullbokat flygplan i Chicago att han fick näsbenet knäckt, förlorade två tänder och drabbades av en allvarlig hjärnskakning.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Filmsekvenser av den blodiga händelsen gick som en löpeld genom medier och sociala nätverk och i Kina, Vietnam och USA har ropen skallat om bojkott av flygbolaget.

Det är något som är mycket känsligt för United, som har 20 procent av flygtrafiken mellan USA och Kina och även ett samarbete med Air China – Kinas tredje största flygbolag.

”Det är verkligen för tidigt för oss att säga något om bokningar”, säger Scott Kirby, Uniteds styrelseordförande, på tisdagen.

Men uppenbarligen oroas bolaget. Munoz har redan besökt konsulatet i Chicago om de möjliga följderna för bokningarna. Och inom kort ska Munoz resa till Kina för att som han själv säger ha ”ytterligare samtal med konsumenter och berörda regeringsrepresentanter”. Själva resan var dock planerad redan innan incidenten med passageraren inträffade, uppger flygbolaget.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report