Air canada
När 10-årige Cole Doyle skulle åka med familjen på semester till Costa Rica fanns ingen plats för honom på planet.

I Kanada rapporteras ännu ett fall av överbokning som den här gången drabbade ett barn. Air Canada har bett om ursäkt och familjen har fått kompensation.
Pojkens pappa, Brett Doyle, hade bokat fyra biljetter från Kanada till Costa Rica för en semesterresa med familjen. När de dagen före avfärd skulle checka in upptäckte de att det inte gick att välja en plats för sonen Cole.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Planet överbokat
Hans mamma Shanna försökte nå flygbolaget Air Canada per telefon men utan framgång. Hon beslöt då att åka ut till flygplatsen och fick där besked om att planet var överbokat och att sonen inte hade fått en plats.

När mamman frågade om hon eller en annan vuxen kunde överlåta sin plats till sonen fick hon till svar att flygbolaget ändå inte kunde garantera att han skulle få platsen. Den kunde gå till passagerare med bonuskort, rapporterar The Guardian.

Air Canada ber om ursäkt
Efter flera ombokningar till andra flighter landade till slut familjen Doyle i Costa Rica. Air Canada har bett om ursäkt och även kompenserat familjen för dess extra utgifter, enligt the Vancouver Sun. De fick även ett tillgodokvitto på 17.000 kronor som de kan använda inom ett år.

Källa:svt.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report