Signalfel och träd som blåser över kontaktledningar — tågförseningarna blir allt fler i landet, enligt nya siffror från Trafikverket som Svenska Dagbladet tagit del av.

Trots upprustningar och reparationer på spåren så ökade antalet försenade timmar i tågtrafiken mellan 2013 och 2016, från76 100 timmar till 77 200 timmar. Samtidigt minskar antalet resenärer som söker och beviljas ersättning för förseningar.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Man får komma ihåg att vi kör fler tåg nu än för fyra år sedan, då blir det också fler förseningar”, säger Tommy Jonsson, biträdande planeringschef på Trafikverket till tidningen, och påpekar att alltifrån nedblåsta träd till fåglar som sitter på olämpliga ställen ställer till det och skapar kortslutningar.

Nu riggar Trafikverket för hur regeringens ökade anslag på 125 miljarder till järnvägsunderhåll de kommande elva åren bäst används, enligt Tommy Jonsson.

”Det är en stor anläggning och vi jobbar frenetiskt med det. Men en nästan lika stor del av felen finns på tågfordon, som ligger under SJ:s ansvar.”

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report