Foto: EasyJet


Den 1 mars 2018 börjar det europeiska flygbolaget easyJet flyga 14 avgångar i veckan till Berlin-Tegel International Airport från Stockholm Arlanda Airport.

Destinationen Berlin har ökat kraftigt i popularitet de senaste åren dit resenärerna nu erbjuds två dagliga avgångar från Arlanda.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Över 230 000 resenärer har rest från Arlanda till Berlin under det senaste året. På fem år har antalet resenärer ökat med nästan 40 procent, vilket gör destinationen till ett av de populäraste resmålen bland svenskarna.

Det europeiska flygbolaget easyJet flyger till åtta destinationer från Sverige, varav fem av dem har startats bara under det senaste året. Nu lanserar easyJet ytterligare en ny linje till Tysklands huvudstad som kommer att trafikeras hela 14 gånger per vecka med start i början av mars 2018.

-Det är mycket glädjande att easyJet fortsätter att satsa på Arlanda. Goda förbindelser mellan Sverige och Tyskland är viktiga eftersom vi ser en konstant trafikökning mellan de båda länderna. Med vår starka ekonomi är en bibehållen länk betydelsefull för såväl turister som affärsresenärer i båda riktningarna, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

-easyJet är stolta över att erbjuda en utökad konkurrens och lägre priser till resenärer i Tyskland. Vår tidtabell från Berlin-Tegel är även till förmån för affärsresenärer som kommer dra nytta av våra tidiga morgonavgångar, vilket möjliggör dagsturer och möjligheten att vara hemma igen vid middagstid, säger Thomas Haagensen, Managing Director på easyJet Europe.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report