SMHI varnar för snö och halka

Tor 7 Dec, 2017 - 7:01

Det blir besvärligt väder i stora delar av landet det närmaste dygnet, varnar SMHI.

I Svealand är det risk för blixthalka, och längre norrut väntas stora mängder snö.
Det är risk för blixthalka och stora snömängder.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Ett djupt lågtryck närmar sig över norska havet och en tillhörande front har rört sig mot södra Norrland.
– I samband med det har det under natten förekommit, och förekommer fortfarande, snö och regn och även underkylt regn. Det kan falla på kalla vägbanor vilket kan ge halka som följd, säger Anna Belking, meteorolog vid SMHI.

Det är främst under morgontimmarna som det är stor risk för ishalka i Svealand. Lite längre norrut, i mellersta och södra Norrland, varnas främst för snöfall.
– Det är i kombination med en frisk sydostlig vind och det kan komma 10–20 centimeter snö i samband med detta, säger Anna Belking.

I Lapplandsfjällen är det risk för hårda vindar i kombination med nederbörd under eftermiddagen. Vindarna kan under torsdagskvällen nå stormstyrkor, men tidigt på morgonen har SMHI inte utfärdat någon stormvarning för området.
– Lågtrycket kommer att komma in ytterligare senare i eftermiddag och kväll och i samband med det kommer vinden att skärpas ganska kraftigt just över norra Lapplandsfjällen och det finns risk för storm.

SMHI varnar också för kuling på de flesta av landets farvatten. I landets södra delar väntas vädret bli milt men blåsigt.

Källa: TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report