För sitt stora engagemang och sitt aktiva lobbyarbete inom bland annat skatte- och momsområdet belönades Mats Eriksson, som driver Mats Eriksson Catering, med SHR:s hederspris för förtjänstfulla medlemsinsatser för besöksnäringen. Priset delades ut på Grand Hôtel under SHR-dagen den 24 april inför mer än 400 andra medlemmar.

Utmärkelsen, som i år delades ut för första gången, ska bli årligt återkommande i samband med årsmötet och syftar till att uppmuntra SHR-medlemmar som aktivt arbetar för att förbättra villkoren för branschen och som har ett stort engagemang.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Mats Eriksson har ett engagemang utöver det vanliga. Trots ett tufft jobb som cateringföretagare hinner han dessutom med att träffa massor av riksdagspolitiker från både regering och opposition för att påverka för branschens bästa. Han är en perfekt mottagare av vårt hederspris, säger Mats Hulth, vd för SHR.

– Min strävan har länge varit att visa politikerna hur tuff vardagen är för en småföretagare i den här branschen, inte minst med alla skatter och avgifter. Vissa stunder tvivlar man på att arbetet ger några resultat och därför känns det fantastiskt uppmuntrande att få en utmärkelse från branschorganisationen, säger Mats Eriksson.

Motivering till utmärkelsen
”Mats Eriksson tilldelas utmärkelsen för sitt mycket aktiva och lyckosamma lobbyarbete i restaurangbranschens frågor, särskilt på moms- och skatteområdet. Mats Eriksson har genom ovanligt stort engagemang, stor envishet och med talande exempel lyckats få tillgång till en rad politiker på högsta nivå och nått fram med sitt budskap på ett sätt som få andra. Han har gjort detta i samklang med SHR:s ståndpunkter och politiska budskap. Mot bakgrund av det ofta slitsamma och tidskrävande arbetet som restaurang- och cateringföretagare är personligt engagemang i lobbyarbetet extra berömvärt.”

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report