Baltic Queen trafikerar nu Östersjön

Tis 28 apr, 2009 - 8:59

Fartyget har kostat 180 miljoner Euro och är det senaste tillskottet i Tallinks flotta. Den 24 april 2009 avgick första ordinarie resan från Tallinn.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Under åren 2002-2009 har Tallink investerat mer än en miljard euro i att bygga nya fartyg och renovera sin flotta och göra den till den modernaste på Östersjön. M/S Baltic Queen är det sista fartyget i det senaste investeringprogrammet. Nästa steg är att omsätta investeringen i resultat, sa Andres Hunt, vice styrelseordföranden i AS Tallink Grupp.

M/S Baltic Queen är med sina 212 meter ett av Östersjöns största fartyg. Hon är 29 meter bred, har en max. hastighet på 24 knop och tar 2 800 passagerare. Fartyget är försett katalytisk avgasrening för miljövänlighet drift. För svåra väderförhållanden har hon isklass 1 A Super.

Baltic Queen har 927 hytter och erbjuder moderna konferensutrymmen med möjlighet att ta emot sällskap på upp till 450 personer. Bakom en del av fartygets inredning står arkitekten Pille Lausmäe som driver en av Estlands mest kända inredningsbyråer.

Baltic Queen har åtta barer och fem restauranger. Det finns moderna shoppingytor på sammanlagt 1200 kvadratmeter, en relaxavdelning med pool och sauna, samt lekrum för de yngre passagerarna.

M/S Baltic Queen seglar under estniskt flagg och kommer att ersätta M/S Romantika som flyttas till linjen Stockholm – Riga. AS Tallink Grupp beställde Baltic Queen av STX Europe i december 2007. Den 5 december 2009 var det dop och sjösättning på varvet i Rauma, Finland. Fartyget levererades av STX Europe den 16 april 2009.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report