Under de första fem månaderna av 2009 har flygtrafiken vid Dublin Airport gått ner med 11 procent. Man har tappat 1 miljon passagerare på bara fem månader. Om denna trafikkollaps fortsätter för hela året kommer det att innebära ett bortfall av 2,5 miljoner passagerare, 2500 jobb på Dublins flygplats och 750 miljoner euro i turistintäkter för den irländska ekonomin under 2009.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Ryanair kommer att minska ett flygplan baserat på vardera Dublin (från 17 till16) och Shannon (från 4 till 3) i vinter, vilket betyder en förlust av 350.000 passagerare och 350 jobb på Dublins flygplats och ytterligare 300.000 passagerare och 300 nya arbetstillfällen på Shannon Airport.

Ytterligare nedskärningar i vinter flygtrafiken kommer att tillkännages inom de närmaste månaderna om regeringen inte skrotar turistskatten. Ryanair kommer att flytta flygplan och fortsätta att växa i turistskattebefriade länder som Belgien, Holland, Grekland och Spanien, där regeringarna nyligen skrotat turistskatter och flygplatsavgifter för att främja turismen.

Ryanairs Michael O”Leary kommenterar:

– Den irländska regeringens turistskatt på 10 euro är ”självmord för turismen” vilket är förödande för antalet besökare och sysselsättningen. Priskänsliga turister byter till billigare destinationer i Europa där regeringarna välkomna turister, inte beskattar dem.

– Ryanair tar bort ett flygplan från både Dublin och Shannon i vinter och ytterligare nedskärningar kan förväntas under de kommande månaderna om inte turistskatten skrotas. Om turistskatten skrotas kan dessa nedskärningar och turistkollapsen vändas.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report