– Slutsatserna är obegripliga och känns som om de var klara från början säger Erika Nylander, VD för Sprit och Vinleverantörsföreningen. Anita Werner har struntat i de fakta som finns i frågan och bortsett från tillfrågade instansers kunskap.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Sprit och Vinleverantörsföreningen har gjort en omfattande analys av alla remissvar i frågan. Det visar sig att SIEPS (Svenska institutet för europapolitiska studier), Tillväxtverket, Lantbrukarnas Riksförbund; Sveriges Hotell och Restaurangföretagare och Företagarna har alla reagerat på den bristfälliga EG-utredningen i frågan. Särskilt som kommissionen redan svarat på EU-parlamentarikern Christoffer Fjellners direkta fråga om det svenska monopolet.

Jordbruksverket pekar på regeringens uttalande att Sverige ska bli Europas nya matland och menar att den potential som gårdsförsäljningen skapar för landsbygdens mat- och dryckeskultur behövs. Tillväxtverket, Företagarna, LRF och SHR menar samstämmigt att gårdsförsäljningen skulle vara ett lyft för turism och företagande på landsbygden.

– Finland har visat att gårdsförsäljningen lyft både landsbygd och matkultur, utan att tumma på folkhälsan. Detta bör regeringen ta till sig och avvisa Anita Werners slutsatser, säger Erika Nylander.

– Inför den strid som uppenbarligen väntar inom regeringen hoppas vi att jordbruksminister Eskil Erlandsson, som uttalat sig positiv till gårdsförsäljning vinner. Riktiga jobb och en verkligt levande landsbygd är viktigare än påhittade skäl utan förankring i verkligheten, säger Erika Nylander.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report