Foto: Per-Erik Adamsson - Stockholms Hamnar

Borgmästarna enades om att gemensamt satsa på; elanslutning av fartyg i hamn, mottagning av svart- och gråvatten samt att skapa ett gemensamt system för avfallshantering från fartyg.

Projektet som befinner sig under uppbyggnad har arbetsnamnet Sustainable Baltic – Ports Initiative och leds av Stockholms Hamnar. Projektet förväntas starta under 2010.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Jag nöjd med att vi än en gång kan bekräfta att vi är en världsledande hamn på miljöområdet. Detta samarbete mellan städerna i östersjöregionen visar att det finns ett samförstånd kring miljöfrågor. Vårt hamninitiativ ligger tydligt i linje med EU:s östersjöstrategi som syftar till att skapa förutsättningar för en långsiktigt hållbar och konkurrenskraftig östersjöregion, säger Ulla Hamilton (m), Stockholms miljö- och trafikborgarråd, ordförande för Baltic Metropoles och ordförande i Stockholms Hamn AB.

– För oss är det naturligtvis glädjande att företrädare från de viktigaste städerna i östersjöregionen ställer sig bakom vårt initiativ. Vi ser projektet som en naturlig utveckling av det samarbete kring elanslutning och svart- och gråvatten vi ingick i tillsammans med Helsingfors hamn tidigare i höstas, säger Stockholms Hamnars miljöchef Gun Rudeberg.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report