Villhelmina Flygplats

Tis 1 dec, 2009 - 15:52

Den 20 december 2001 togs beslut om införande av allmän trafikplikt (Näringsdepartementet). Detta innebar att staten via Rikstrafiken skall ansvara för flygtrafiken till och från inlandsflygplatserna från den 27 oktober 2002. Detta skall säkerställa ett acceptabelt antal turer, att de sker med en viss regelbundenhet och att kapacitet och prissättning är rimlig, krav som lufttrafikföretagen inte skulle uppfylla om de enbart tog hänsyn till sina kommersiella intressen. I det här fallet innebär det till exempel att det skall vara möjligt att resa, över dagen, tur och retur mellan Vilhelmina och Stockholm.

I regionsamarbetet mellan Vilhelmina, Dorotea och Åsele kommuner är flygförbindelser mellan regionen och huvudstaden, och även vidare ut i världen, ett måste för att bibehålla den kreativa företagaranda som finns i de olika kommundelarna. Vi måste göra allt för att också i framtiden
skapa förutsättningar för att göra kommunerna intressanta för företagsetablering och samtidigt medverka till fortsatt utveckling av den turistiska näringen samtidigt som vi innevånare får större möjlighet att bo kvar i denna underbara del av landet.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Kontaktinformation

Adress
Vilhelmina Flygplats

Torget 6
912 81 Vilhelmina

Bokning /Växel
0940-398 88 Fax. 0940-398 99
bokning.sagadal@vilhelmina.se

 

SENASTE NYTT

ANNONS: