Osaka med Osakaborgen

– Finnair står redan idag för 41 procent av de snabbaste förbindelserna mellan Europa och Japan. Det gör oss till överlägsen etta i Europa. Närmaste konkurrent landar på 15 procent. Det säger Finnairs försäljningsdirektör i Tokyo Sakari Romu och tillägger: – I somras passerade Japan Kina som Finnairs största destination i Asien. Idag kommer 50 procent av våra intäkter från Asientrafiken.

Det var 1983 som Finnair började flyga två gånger i veckan mellan Helsingfors och Tokyo. Efter att ha väntat i flera årtionden är det äntligen dags för fullskalig trafik mellan Helsingfors och Tokyo Narita. Sakari Romu igen:

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Att vi ska börja flyga nonstop dagligen till både Tokyo och Osaka kommer att göra skillnad för främst affärsresenärer och resebyråagenter. Flexibiliteten blir hundraprocentig. Det finns alltid ett Finnairplan att välja på oavsett veckodag.
Turismen till Japan har alla förutsättningar för tillväxt menar Sakari Romu: – Det är en myt att Japan fortfarande är en väldigt ”dyr” destination. Yenen har blivit betydligt svagare, vilket gör landet attraktivt igen för turister. Jag tror på en ny vår för japansk turism.

Finnair flyger med världens mest bränslesnåla tvåmotoriga långdistansplan Airbus A330-300 och Airbus A340 till och från Japan.

SENASTE NYTT

ANNONS: