Foto: Mats Montner

Ökande skatter och avgifter framöver ska vara huvudorsaken till att flygbolagen tvingas höja priserna enligt undersökningen som bygger på bedömningar från 60 turistexperter från 30 länder, skriver travelmole. Dessutom har World Travel Monitor samlat in statistik från 60 länder.

Rapporten fastslår att dagens flygbiljettspriser är alldeles för låga för att flygbolagen ska kuna bli lönsamma igen. Dessutom tror ITB, att trots den nuvarande ekonomiska krisen, så kommer det kommersiella flyget att växa rejält under de kommande två decennierna.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den kinesiska marknaden beräknas öka årligen med i genomsnitt drygt 8 procent och Asien-Oceanien med runt 7 procent. Latinamerikas flygmarknad beräknas öka med mer än 6 procent årligen och den europeiska med ca 3,5 procent. Utslaget på hela världen beräkknas ökningen bli runt 5 procent per år.

ITB Berlin 2010 äger rum 10-14 mars.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report