När Torsten Jansson byggde Kosta Boda Art Hotel kontaktade han den brandhärjade krogen Linneas krögare Bengt Sjöström för att bygga upp restaurangdelen. Det hela föll mycket väl ut. Den tidigare Linneakrögaren hade dock inte råd att bygga upp sin egen krog igen, skriver DI.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Torsen Jansson hade varit mycket förtjust i maten på linne och beslöt sig för att köpa och återuppbygga den och kalla den Linnea Art Restaurant, själfallet med Bengt sjöström vid rodret. Samtidigt slår det nya konceptet ett slag för Kosta Bodas glaskonst. Den nya restaurangen är en harmonisk kombination av galleri för konstglas och förstklassig restaurang.

Torsten Jansson startade ett dotterbolag till New Wave med namnet OKB, där bland annat Kosta Boda Art Hotel ingår, och har planer på att bygga en krogkoncern. Förutom stockholm är det främst utanför Sverige som man ämnar satsa på dessa nya Art Restaurants som även ska marknadsföra Kosta bodas glasprodukter. Torsten Jansson har redan börjat sondera marknaden i Dubai.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report