Parc Asterix, Foto: Wikimedia Commons - Bledard92

– Det finns jättemånga nöjesparker i Europa som inte är kända för den breda allmänheten i Sverige. Vi hoppas nu kunna inspirera fler svenskar som är ute på Europavägarna i sommar att lämna de upptrampade stigarna och komma hem med riktigt många oväntade och roliga upplevelser från någon av alla höjdare på listan, säger Jens Vincent, Head of Production på Sembo som själv kommenterar listan nedan.

 Europas bästa ”hemliga” nöjes- och äventyrsparker enligt Sembo:

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

1. Tropical Islands, Tyskland, Berlin – http://www.tropical-islands.de/
”Europas största äventyrsbad där byggnaden är lika stor som sex Globen! Upplev regnskogs-klimat, beachvolley på vit sandstrand, lagun, vattenfall, strömmande forsar och allt du kan önska dig i ett tropiskt klimat! Klar vinnare som fler svenskar måste upptäcka!”

2. Gardaland, Italien, Gardasjön, http://www.gardaland.it/en
”Nöjespark med karuseller, äventyr och delfinshow, is-show och riddarspel. Lite kaka på kaka men det är ju så ett besök på en nöjespark ska vara!”

3. Terramatica Park, Spanien, Alicante  http://www.terramiticapark.com/?idioma=_ing
”Temapark byggd på gamla myter och historier kring civilisationen kring medelhavet. Nöjesparken har fem temaområden: Egypten, Grekland, Rom, Iberia och öarna. Lärorikt och roligt, kan till och med betraktas som kultur!”

4. Parc Asterix, Frankrike, Paris – www.parcasterix.fr
”På Parc Asterix möter ni gallerna Asterix och Obelix och andra figurer från den populära serien. En temapark enligt konstens alla regler där allt hänger ihop.”

5. Thorpe Park, England, London – http://www.thorpepark.com/
”Nöjespark med många häftiga åkattraktioner, till exempel världens första berg- och dalbana i mörker, som går baklänges… För de riktiga modiga!”

6. Parque Warner, Madrid, Spanien – http://english.parquewarner.com/
”För alla Snurre Sprätt-älskare. Fartfylld park indelad i fem olika temaområden; Cartoon Village, Old West Territory, Heroes World, Hollywood Boulevard och Warner Bros Studios.”

7. Volcania, Frankrike, Auvergne – http://www.vulcania.com/
”På ett pedagogiskt och spännande sätt presenterar vetenskapsparken information om vulkanernas mysterium. Inte så fartfyllt men en riktig berg- och dalbana för hjärnan!”

8. Caneva World, Italien, Lazise sul Garda – http://www.canevaworld.it/
”Caneva World är en kombination av Movieland (nöjespark med filmtema …) och AquaStudio (vattenlekpark). Perfekt sommarkombo där man kan svalka av sig i polerna mellan åkturerna.”

9. Playmobil, Tyskland, Bayern –  http://www.playmobil.de/
”För de lite mindre barnen 2-9 år är detta en perfekt familjepark med Playmobiltema där man hittar alla playmobils gubbar och djur.”

10. Fårup sommarland, Danmark, Saltum – http://www.faarupsommerland.dk/
”Parken är fylld med karuseller för alla åldrar och smaker och ett härligt vattenland med allt från serpentinrutschkanor till vattencykloner. Inte så stor men mysig!”

Så gick röstningen till:
Sembos resesäljare i Sverige fick rösta fram 10 parker som de ansåg var ”hemliga”och oupptäckta, där svenskträngseln är något mindre, det är prisvärt och upplevelsen minst lika bra. Det är första gången som listan tas fram.

SENASTE NYTT

ANNONS: