Foto: Oslo Lufthavn AS

Enligt chefen för norska plygplatsmyndigheten Avinor, Ove narvesen blir effekten begränsad till en början. Flygplatserne I Stormarknes og Førde kommer vara helt stängda under strejken. Moldes flygplats blir med få undantag stängd. Haugesund och Hamerfest opåverkas också i varierande grad. Väktarna vid de helikopterterminaler som fraktar oljearbetare fram och tillbaka till plattformarna tas samtliga ut i strejk.

Vid Gardemoen tas 59 av 670 väktare ut i strejk vilket främst kommer att drabba säkerhetskontrollen, med köer och kanske förseningar som följd. flygplatsledningen lovar dock att göra allt de kan för att det ska gå smidigt. Från tisdag trappas strejken upp och då drabbas Gardemoen mer då ytterligare 1453 väktare ska strejka.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Andra flygplatser som drabbas på tisdag är Kristiansand flygplats, Ørsta/Volda flygplats, Kristiansund flygplats, Harstad/Narvik flygplats, Evenes, Banak i Lakselv och Stavangers flygplats Sola.

 

SENASTE NYTT

ANNONS: