Foto: Wikimedia Commons - Rickard Olsson

– Jämtland visar upp ett av Sveriges mest spännande lokala matkulturer. Dessutom är Jämtland i en klass för sig i Sverige när det gäller möjligheten att besöka och uppleva det genuina småskaliga mathantverket.  säger Tommy Braathen, Go Slow Travel i ett pressmeddelande.

Idag den 17 juni befinner sig jämtländska mathantverkare i Stockholm för att tillsammans med Go Slow Travel och Jämtland Härjedalen Turism presentera det nya resekonceptet som är det första inom Sverige i sitt slag.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Denna release av matresor är även den första i ett utvecklat samarbete mellan Jämtland Härjedalen Turism och Matskrået Jämtland med Mårten Wikner och Liv Ekervald som projektledare.

– Att hotellen arbetar tillsammans med mathantverkarna är en del i framgången för att utveckla det Jämtländska mathantverket till en stark reseanledning. De mathantverkare och hotell som dessutom börjar erbjuda möjligheter för gästen att på olika sätt delta i hantverket kommer vara de riktiga framtida vinnarna, säger Mårten Wikner, Jämtland Härjedalen Turism

Med på lanseringen är bland andra Buustamon, Klövsjö Fjäll, Jämtlands vingård, Örtagård öst, Kullens gårdsmejeri m fl.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report